banner102

Bu ülkede yaklaşık bir asırdır kutsal kitabımız Kur'an'ın lafzi yazılır ve çizilir. Ne hikmetse manası üzerinde pek kafa yorulmaz.Okullarda lafzi okutulur , camilerde lafzi okunur kurslarda lafzi ezberletilir , televizyonlarda lafzi haber yapılır da ne hikmetse bir türlü manası üzerinde konuşan bir kişiye rastlayamazsınız.

Kur'an ve sünnet bu evrende ki en doğru bilgiye sahiptir. Neden çünkü sahibi Allah'ta ondan. Kur'an  bizlerin anayasası sünnet ise Kur'an'ın yasalarıdır.Kur'an'ın ve sünnetin gönderiliş gayesi biz insanların dünya ve ahiret mutluluğumuzdur. Her kim yada kimseler Kur'an ve sünnetle amel ederlerse bilinmelidir ki bu kişi ve kişiler hem dünyada izzet ve şeref sahibi olurlar hem de ahirette ebedi mutluluğa ulaşırlar. Bakınız konu ile ilgili Peygamberimiz ne buyurmaktadır; " Bir millet Kuran ve benim sünnetimle amel ederlerse Allah ömürlerini uzatırlar." Bir örnek verecek olursak dünyada bin yıl dünyayı yöneten başka bir millet yoktur. Bizlerin dedeleri ve nineleri osmanlılar bu dünyada yetmiş üç milleti Kur'an ve sünnetle adaletli olarak yönettiklerinden Allah onların ömrünü uzatmıştır. Tamı tamına bin yıl. Böyle başka bir millet yoktur.

Avrupa'nın tarihi kan ve gözyaşıdır. Amerikanın tarihi kan ve gözyaşı. İsrail'in tarihi kan ve gözyaşıdır. 

Avrupalılar bin beş yüzlü yıllarda sizlerin tarih kitaplarında coğrafi keşif diye uyutulduğunuz yıllarda adamlar diğer coğrafyalara adamlarını sömürgeci olarak yolladıklarında gittikleri yerleri sömürgeleştirdiler. Birkaç örnek vereyim daha iyi anlayacaksınız. Kristof Kolomp Amerikaya ulaştığında hatıra defterinden aktarıyorum hemen bir darağacı ortaya koyup "ya Hıristiyan olacaksınız yada bu darağacında sallandırılacaksınız" der.  O yıllarda on binlerce yerliyi darağacında sallandırdıklarını hatırasında yazma cesaretini göstermiş elin keferesi. Yada Avrupalı barbarlar  kara Afrikalı kardeşlerimize neler yaptıklarını her insaflı yazar yazarken gözyaşlarını boğularak yazdıklarını unutmadık. Yada beyaz adam Amerikada bin dokuz yüzlü yıllarda yaklaşık on beş milyon kızılderiliyi nasıl kestiklerini unutmadık. Beyaz adamın Amerikada Kızılderilileri nasıl kestiklerini insaf sahibi Amerikanın aykırı yazarı Dan Brown resmi arşivden faydalanarak yazdığı eser "Kalbimi Vatanıma Gömün" ismini verdiği kitabı gözyaşları içerisinde okuyacağınızı hatırlatmak isterim. Elin keferesi en fazla yüz yada bilemedin yüz elli yıllık bir tarihleri var o da kan ve gözyaşı. Bizlerin ise bin yıllık tarihimiz Kur'an ve sünnetle şereflendiğinden bir tane ASİMİLE YOKTUR.

Kur'an'ın manasını her fırsatta halkımızın istifadesine sunmamız geleceğimizi kurtarmak adına yapmamız lazım gelmektedir. Eğer bu magazin kültürüyle yolumuza devam edersek mutlaka bilinmelidir ki ya sonumuz sömürge yada Allah muhafaza işgal olacağını unutmamız lazım gelmektedir. Mutlaka bu magazin kafasını bırakıp yolumuzu Kuran ve sünnetle aydınlatıp önce ahlak deyip ve sonra bilim yapmalıyız

Kuran ve sünnette insan olarak ihtiyaç duyduğumuz her bilgi vardır. Evlenmeden ticarete, eğitimden bilime ve devlet yönetiminden aileye kadar her bilgi vardır. Yeter ki faydalanmak için bir kapağını açın sizde hayretler içerisinde kalacaksınız.

Rehberimiz Kur'an ve sünnet olduğunda uçacaksınız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90