banner102

Yaklaşık beş on seneden beri Suriye sorunu yaşanmaktadır. Amerika yaşadığı ekonomik sorunları çözüme kavuşturmak için kafayı İslam ülkelerine takmış durumdadır. Gündemde bir gün Suriye birde bakmışsınız bir başka günde gündem Irak. Ne ki Amerika ekonomiyi düzeltsin.

Türk Devleti varlığını devam ettirmek ve Amerika sorununu çözüme kavuşturmak için zorunlu olarak Suriye'ye girmiş durumdadır. 

Amerika işgalinden dolayı Suriye'den milyonlarca mülteci ülkemize gelmiş durumdadır. Resmi rakamlarla yaklaşık on milyon insan ülkemize gelmiş durumdadır. Tabi haklı olarak bu insanların yeme içme barınma vb. gibi ihtiyaçlarını karşılamak için ülke yöneticileri bu kardeşlerimize kaynak ayırmak durumunda kalmışlardır.

Dünyada böyle bir ülke yok gibidir. Bir millet başka bir milletin tam manasıyla sorumluluğunu almış durumdadır. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Ben burada bu kardeşlerimiz iyidir kötüdür demeyeceğim. Bu kardeşlerimiz mülteci olduklarından ülkemize sığınmış olduklarından tabi ki onlara sırtımızı dönmeyeceğiz. Fakat sorun bunca adamları ülkemize almamız doğal olarak demografik yapının değişmesine de sebebiyet vermiş durumdadır. Bununda göz ardı edilmemesi lazım gelmektedir. Yöneticilerimiz buna da kafa yormaları lazım gelmektedir. Aksi durumlarda bu durum ileride başımızı ağırtmak durumunda kalacağımız kesindir.

Ülkemiz içerisinde olan mülteci kardeşlerimizin artık ülkelerine dönmeleri zaruri olmuş durumdadır. Onlara bundan sonra bakmamız bunca sıkıntımızın yanında sıkıntılarımızın artmasına katkıda bulunacağından bir son verilmesi elzemdir. Ülkelerine dönsünler.

Türk Devleti Amerika sıkıntısını bertaraf etmesi için askeriyle gizli servisiyle Suriye topraklarına girmiş durumdadır. Burada ki sorun Amerikanın ülkemiz sınırlarına dayanmış olmalarından kaynaklanmaktadır. Bakınız nasıl ki Rusya Amerika tehdidini bertaraf etmek için Ukrayna 'yı yerle bir ettiyse ki Amerika Rus sınırlarına kadar dayanmış durumundaydı bizlerde Amerika sınırlarımıza dayandığından bizlerde kendimizi sınırlarımızı korumak adına mecburen ülke dışına harekat yapmış durumundayız. Başkaca Amerika'yı durdurmak mümkün değil.

İnsanımız askerimizin Suriye'de ne işi var diye sormalarına cevap niteliğidir bu. Başkaca Amerika durdurulamaz. Evet bizler Nato üyesiyiz. Fakat Amerika'nın dostu düşmanı yok ki. Dün dost olduğuyla bugün düşman olabilir. Amerika yanı başımızda bir Kürt devleti kurmaya çalışmakta. Daha nasıl dost olacak inanın bana anlamış değilim. Amerika'ya karşı çok dikkatli olunmalı. Askerimiz gizli servisimiz bizlerin can mal namus emniyetimiz için ülke dışında karşı harekattadır. Allah izzet ve şeref versin.

Ayrıca bu işin bir de İsrail tarafı var. İsrail'in arzı mevud yani vadedilmiş topraklar ideali var. Bu idealini gerçekleştirmek için o da bizden toprak talep etmektedir. Görüyorsunuz değil mi devlet yönetmek ne kadar da zor bir iş değil mi?!

Büyük devletler varlıklarını devam ettirmek için habire yayılmacı emel gütmekteler. Onlara karşı varlığını devam ettirebilmek için askerin ve gizli servisin güçlü olması lazım gelmektedir. Bu işin bir de insanımıza bakan yönü var ki insanımız aileyi öncüleyecek ve bilim yaparak sanayisini teknolojisini geliştirmesi lazım gelmektedir ki güçlü devletler yumuşak taraflarımızı kaşıyarak emeline ulaşamasın.

Mülteciler işinde öyle herkesin gitmesi değil belki evli olanlar ve okumuşlar geride bırakılarak diğerleri işsiz güçsüz olanları evlerine dönmesi sağlanması ülkemizin varlığını devam ettirebilmesi için elzem olarak görüyorum. Daha fazla onlara bakmamız ekonomik olarak mümkün gözükmemektedir.

Allah devletimize izzet ve şeref versin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90