banner102
Birkaç gün önce bir arkadaşla karşılaştık. Ayak üstü güzel bir sohbet etme fırsatı bulduk. Arkadaş Nizamettin Hocam ben bir kız üniversite yurdu kantini işletmecisi olarak çalışmıştım. Burada gördüklerimi seninle paylaşmak isterim dedi. Ben kendisine ne gördün diye sorduğumda bana Nizamettin Hocam kızlarımız yurda geldikten sonra büyük değişiklik yaşamaktaydılar. Nasıl diye sorduğumda bana kızlarımız geldikten sonra birkaç ay sonra bir erkekle tanışıp başka eve taşınıp muta nikahı yapıp okul bitene kadar böyle yaşamaktalar. Okul bittikten sonra herkes kendi yoluna gidiyor dedi.
Ayrıca bazı kardeşlerimiz hayat kadınlarıyla güya zina etmemek için muta nikahı yaptıkları kulağımıza gelmektedir. Bazı hayat kadınları bazı erkekler bizlerle muta nikahı yapmakta diyorlar.
Bu muta nikahı daha önce de karşıma çıkmıştı.
Bir kadınla erkeğin birbirlerine helal olması için yani cinsel yönden birbirlerini tatmin edebilmesi için bir nikah akdiyle bir araya gelmeleri gerekmektedir. Sahih bir nikah kıyılacak oda her iki tarafın ailelerinin katılımıyla ve komşuların katılımıyla nikah kıyılmalıdır. Ancak ondan sonra çiftler birbirlerine helal olurlar. Bu kıyılan nikah mezara kadar niyetiyle yapılır. Bir de muta nikahı var. Oda  zamanlı ve para karşılığı yapılmaktadır. kadın ve erkek zaman tayin edip ve parayla nikahlanmaktadırlar. Zaman bittikten sonra erkek kadının parasını verir ve herkes yoluna gider.
Öncelikle gençlerimiz bu nikahı nerden duyarlar bir soru işareti olarak karşımızda durmaktadır.
Hadislere baktığımız zaman konuya vakıf olabiliriz. İmam Buhari'nin sahihi Buhari adlı eserinde ben iki hadise rastladım. Bu hadislerde peygamberimizden şöyle rivayet edilmektedir. "Bir gün Peygamberimiz ve arkadaşları sefere çıkarlar. Yolculuk uzun sürer. Arkadaşları Peygamberimizden kadınlarla para karşılığı muta nikahı yapmalarına izin vermesini isterler. peygamberimiz izin verir."
Diğer ikinci hadise baktığımızda şöyle buyurulmaktadır. "Peygamberimiz başkaca bir sefer gider. Arkadaşları yine muta nikahı yapmak istediklerini söylerler. Peygamberimiz o zaman kesinlikle yasaklamıştır."
Bu yasak geldikten sonra sahabeyi kiram efendilerimiz bir daha Peygamberimizden muta nikahı kıymak isteğinde bulunmamışlardır. Durum bundan ibaret.
Fakat günümüzde bazı kardeşlerimiz ne hikmetse bu muta nikahını ortaya çıkarıp kadınlarla para karşılığı cinsel ilişki yaşamaktadırlar. Peki ne kadar doğru bu nikah?!
Konuyu İslam hukukçularına sorduğumuzda İslam mezheplerinden hiçbiri bu nikaha helal dememiş ve kesinlikle haram olduğunu yukarıda alıntıladığım hadise isnaden haram kabul etmişlerdir. İslam mezheplerinden hiçbiri bu nikaha helal demez. Aksine haram derler. İstediğiniz hak mezheplerden birine bakın yani isteyen Hanefi mezhebine isteyen Şafii mezhebine isteyen Maliki mezhebine ve isteyende Maliki mezhebine baksın hiçbiri helal demeyip kesin olarak hepsi muta nikahına haram derler. Ancak  hak olmayan mezheplerden Şia ise bu nikaha helal der ve ülkelerinde resmi olarak muta evleri yapıp kadınlarla erkekleri muta nikahı yapıp kadınlarla cinsel ilişki yaşarlar.
Burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Kızlarımız muta nikahıyla okul bitene kadar beraber yaşamaları sonrasında büyük sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Muta nikahı yapan kızımız hamile kaldığında okul bitip ayrıldıklarında çocuklarıyla başbaşa kalmaktadırlar. Bu evlilikten ne anne ne baba hiçbirinin haberi yoktur. Kızın anne ve babası razı olmadığından kızımız çocuğuyla sokakta kalmakta.Ne oluyorsa kızımıza olmakta. Adam mezun olup memleketine gitmekte. Sonra başka kadınla evlenip hayatına devam etmektedir. Okul sıralarında muta nikahı kıydığı kızımız ise sokaklarda kalmakta. Bunun neresini tutacaksınız?!
Muta nikahı haramdır. Ha zina ha muta nikahı. Birbirlerinden hiçbir farkı yoktur.
O yüzden anne ve babalar kızlarını takip etmelidir. Yoksa kızımız büyük hata yapabilmekte. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90