banner102

Tarihin hiçbir döneminde milletimizin soykırım yaptığı söylemlerine itibar etmedim, fethettiği şehirleri yağmalamayan, ordusunu şehirlerin dışında tutan bir anlayışın masum kadınları, savunmasız çocukları katledeceğine ihtimal vermeyi aklıma ihanet olarak addederim.

1915 olayları diye kamuoyuna servis edilen 24 Nisan’ da yıl dönümü anılan safsatanın iki tane sebebi üzerinde yoğunlaşıyorum,

İlki; Türk devletini zor durumda bırakıp ulusal alanda suçluluk psikolojisine sokarak imtiyaz koparmak. Devletimizin imajına ve bin yılı aşkın süredir süre gelen devlet geleneğimize manevi bir taarruz yapmak..

Bir diğer sebep olarak da Ermenistan’ın bu gün bile devam eden Azerbaycan’da ki haksız işgali ve yakın tarihte dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği zulümleri hasıraltı etme gayretini görüyorum.

Yaptığı zulümlere dayanak olarak kaymağını yemek üzere yüz yıllık bir mağduriyet masalı yazan Ermenlilere, Amerikalı Orta Doğu uzmanı profesör MıchaelGunter bu konuya ilişkin şunları söylüyor,

‘ermeni çeteleri 1915 çok önce katliama varan isyanlar düzenledi ancak ermeniler kendilerinin masum olduğu imaja zarar vermemek için yaptıkları kanlı saldırıları konuşmuyor.’

Devamla şunları kaydediyor elin Amerikalısı,

‘ermeni çetelerinin ,savaşlardan yorgun düşen Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu zorlu durumu fırsat olarak gördüğünü ve birinci dünya savaşından en az 50 yıl önce Osmanlı Devleti’ne karşı saldırılar düzenledi. Ermeni çeteleri tarafından 21 haziran 1905 günü Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit’in hedef alındığı ‘yıldız suikastı’ olarak bilinen bombalı saldırıyı düzenlemiştir.’

1915 olaylarının günümüzde siyasi malzeme olarak bir çok devlet tarafından kullanıldığını belirten Amerikalı, Türk tarafının söz konusu olayların tarafsız bir heyet tarafından araştırılmasına ilişkin teklifine Ermenilerin cevapsız kalmasının dikkate değer olduğunu da belirtiyor.

Buradan da anlaşılacağı üzere Ermenilerin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.. bu hususta dik durmak, uyanık olmak ve tarihimize sahip çıkmak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var.. geri adım atacak, gevşeyecek değiliz..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90