banner102
Yeni atanacak başbakanın yüksek profilli mi düşük profili mi olmasını istersiniz? Eğer başbakan olacak kimse ülkede yürütmenin başı olacak o halde elbetteki yüksek profilli, bağımsız kararlar alabilen, kendi stratejisini uygulamaya döken birisi olmalı diye düşünüyorsanız fena halde yanıldınız demektir. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemediği ve ‘istifa et!’ dediği Ahmet Davutoğlu’nun yerine gelecek ismin hangi profilde olacağını yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve AKP Ankara milletvekili Aydın Ünal belirtmiş!

AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal,"Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" sözlerine ilişkin Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde “Yeni durumu anlamazsak, doğru konumlandırmayı yapmazsak, geçmişte yaşanmış bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz.” demiş! Düşünebiliyor musunuz, ülkeyi yöneten zihniyete göre devletin 3 numaralı koltuğu ve yürütme makamının başındaki isim ‘silik’ bir isim olmalıymış! Bu kafadaki bir zihniyetin yönettiği bir ülke elbette belini doğrultamaz! Ama eski danışman ve yine siyasi iktidara mensup milletvekilinin ağzından dökülen bu ifadeler çok önemli bir gerçeği de gözler önüne seriyor. Eğer siz AKP yönetimine iseniz anayasanın size tanıdığı hak ve sorumlulukları kullanmak diye bir derdiniz olmamalı. Peki ne olmalı? AKP’nin kendi gelenek ve görenekleri mucibince tam ve eksiksiz şekilde reise itaat ederseniz, böyle önemli makamlara gelebilirsiniz. Hatta çapsız, profiliniz düşük olsa bile. 

Bu millete böyle hakaret etmek sizin haddinize değil beyler!

Biz nasıl istersek size öyle başbakan veririz demek, ‘alın size profili düşük’ adam demek, milyonlarca oy ile sizi seçmiş seçmene ‘odundan farkınız yok!’ demekle aynı şeydir. 

Gelen temayül yoklamalarına göre AKP'nin yeni genel başkanı ve muhtemel başbakan Binali Yıldırım olacak gibi gözüküyor. Merak ediyorum daha seçilmeden kendi partisi içinden 'düşük profilli' ilan edilen Binali Yıldırım o makama geldiğinde nasıl görev yapacak? Yoksa O da sırf başbakanlık adına düşük profilli olmayı içine sindirebiliyor mu?

Türkiye, her yönden ateş çemberi içinde. Güneydoğu sınır hattımız sıcak savaşla yanıp pişiyor. Malatya ve Erzurum’un güney ve doğusunda pkk terörü şiddetini artırarak devam ediyor. Üstelik eskiden dağda yaşanan terör olayları şehir merkezlerine inmiş. Pkk eline geçirdiği kozu çok iyi değerlendirmiş ve terörü şehirlerimize kadar indirmiş. Ülkeyi yöneten siyasi zihniyet tüm bu olanlara ses çıkatmamış, çözüm süreci zırvası sebebiyle terörün bu noktaya gelmesinde gereken adımları atmayarak önemli bir zafiyet göstermiş. Tüm bu olan bitenlerin arasında ülkenin 26 milyon oyu ile seçilmiş başbakanına ‘istifa et!’ yerine başkası gelsin demek, devlet adamlığı ciddiyeti ile bağdaşmaz. Biz kabile devletimiyizki devletin kodları ile bu derece oynanıyor. Böyle kritik günlerde bir kabile devleti bile kendi geleceğini ilgilendiren böylesi önemli bir konuda bu tip felaket anlamına gelen böyle bir karar almaz.

Ülkeyi bu sakat düşünceden kurtarmak lazım.

Türkiye’de sistem sorunu var diyerek böyle bir karar alamazsınız. Buna hakkınız yok. Bu ülke size babalarınızdan miras kalmış bakkal dükkanı değilki böylesine keyfi davranıp iş göresiniz. Savunduğunuz başkanlık sistemi gelse bile ülkenin önünde duran dağ gibi sorunlar ortadan kalkmayacak. Öyleyse ülkede sistem sorunundan ziyade yönetimdekilerle alakalı sorun var onlara odaklanmak lazım. Olaylara bakış açılarınız sorunlu. Taktik ve stratejileriniz sorunlu. Dış politikanız sorunlu. Ekonomik planlarınız sorunlu. Siz ülkede sistem sorunu var deyip değişiklik yapmak yerine kafanızı değiştirin zaten pek çok sorun ortadan kalkacaktır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90