banner102

İnsanlığa hizmet amacıyla bu işi yapıp bu hizmeti ticari olarak görmeyen kıymetli doktorlarımızı ve sağlık personelini tenzih ederek fikirlerin nasıl tarumar edildiği ile ilgili yazıma başlamak istiyorum.

Geçtiğimiz haftalarda tıp bayramı ile ilgili ülkemizde ve ilçemizde çeşitli programlar yapıldı. Sağlık personelleri kaynaşma adına bir araya gelip programlar yaptılar. Bu programlardan biri de Of İlçemizde yapıldı. Bizde değerli Başhekim Şaban Uysal beyin davetlisi olarak o programa teşvik ettik.

Program konuşmalar yapıldı ve ülkemiz ile ilçemizin sağlık açısında geldiği nokta sözlerin arasına eklendi. Of ilçesine yapılacak hastanenin büyük bir yatırım olduğunu ifade edenler bunu övünç olarak gördüler.

Evet, onların penceresinden baktığımızda bir hizmet yatırımı olarak görülebilir. Ancak birde insanlık açısında ve artısı ile eksisini düşünce yönünden baktığımızda övünç değil, üzüntü verici bir tablo olduğunu görürüz!

'Yahu sende saçmaladın durdu şimdi! İlçemize büyük bir hastane yapılacak ve bu da üzüntü verecek. Harbi saçmaladın' diyenler lütfen yazacaklarımı dikkatle okuyun.

SAYILARA DİKKAT EDİN!

Yıl 1990 Of İlçesinin nüfusu, o zamanın köyleri, şimdinin mahalleleri dahil 65.433 kişi.

Yıl 2000 İlçe nüfusu, mahalleler dahil 78.560 kişi.

Of Devlet Hastanesinin hizmete başladığı tarih 1997

O tarihte ilçe nüfusu ortalama 70 bin kişi olduğunu varsayarsak ve Of İlçesinde Hastane olmadığını, en yakın hastanenin Sürmene ilçesinde olduğunu düşünürsek, bu 70 bin vatandaş nasıl muayene oluyordu? Hasta olunca ne yapıyordu?

Bu kadar insanın hastalık ihtiyacını Sürmene Devlet Hastanesi veya çevre hastaneler gördüğü halde, bugün ilçemizde ve bölgemizdeki diğer ilçelerde nüfus oranları o günlere oranla %80 azaldığı halde neden hastaneler yeterli olmuyor?

Yahu insanların azaldığı yerde hastaneler neden yeterli olmuyor?

Düşünen bir insan bunları sorgulayınca şu sorular akla gelmez mi?

-Hastalıklar neden artıyor?

-İnsanlar en ufak bir rahatsızlıkta neden hastaneye koşuyor?

-Hastanelerin artmasına neden seviniliyor?

-Ülkeyi yöneten ve ilçeyi idare eden yetkililer yapılan ve yapılacak olan hastaneler ile neden övünüyorlar?

AKLETMEZMİSİNİZ?

Yahu hastanelerin artması demek hasta sayılarının çoğalması demek değil midir?

Ey idareciler; sizler hangi mantıkla bakıyorsunuz bilmem ama eğer bu yapılar ile övünüyorsanız yanlış pencereden baktığınızı düşünüyor ve bir an önce doğru açıdan bakmanızı öneriyorum.

Hastaneye bir kez gelen abone olmuşçasına tekrar tekrar neden gidiyor? Yetkililer, doktorlar bunların sorgulamasını yapmıyor mu? Hastalığı oluşturan sebeplerin ortadan kaldırılması için tedbir alınıyor mu? Alınıyorsa hızla hasta sayıları neden artıyor?

Valla bu konuda o kadar şeyler yazılır ki sayfalar yetmez!

Son olarak şunu ifade edip yazımı tamamlamak istiyorum;

Bir ülkede bulunan idareciler eğer hastaneler,hapishaneler  ve adliye saraylarının artması ile övünüyorsa o ülkenin sonu felakettir!

Aynı şekilde bir ülkede vatandaşlar bu saydığım kurumların artmasına üzülmeyip seviniyorsa ve idarecilerin bu övünçlerine alkış tutuyorsa, o ülkenin insanlığı bitmiş demektir!!!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burhan çakıroğlu 2018-04-05 11:22:36

ofun sorunları türkiyenin yüz ölçümünden büyük idrak meselesi aslında

banner90