banner102

15 Genç Çiftçi İle Sözleşme İmzalandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” kapsamında projesi uygun bulunan 15 genç çiftçi ile sözleşme imzalandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Haziran 2017 Perşembe 18:15
15 Genç Çiftçi İle Sözleşme İmzalandı
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan sözleşme ile 15 genç çiftçiye proje başına 30 bin lira hibe desteği sağlanmış oldu. Genç çiftçilerle yapılan sözleşme törenine Of Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Keleş, 310 Sayılı Of Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Şenol Çakır, proje koordinatörleri Ziraat Mühendisi Sedat Saral ve Necati Hacımurtezaoğlu katıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Keleş; “Genç Çiftçi Projesine İlçemizden 125 kişi başvuruda bulundu. Başvurulardan 9 adet büyükbaş hayvan, 1 adet tesis yapımı ve hayvan alımı, 2 adet küçükbaş hayvan, 2 adet arıcılık ve 1 adet bitkisel üretim olmak üzere toplam 15 çiftçi hibe desteği almaya hak kazandı. Genç Çiftçilerimize toplam 450 bin lira değerinde destek yapılacaktır.

Törene katılan Kaymakam Eyüp Fırat; “Bu proje ile Kırsal alanda yaşayan gençlere yeni istihdam alanları sağlanmakla beraber, geleceğimiz için oldukça önemli olan üretim, gelişim, ekonomik ve kırsal alanların cazibesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Gerekli evrakları hazırlayarak ilçe müdürlüğümüze başvuru yapan toplamda 125 kişiden, 15 çiftçimiz hibe desteği almaya hak kazanmışlardır. Of ilçemizin tarım potansiyeli oldukça yüksektir. Kırsal alanda çalışan nüfusun gençleştirilerek kırsaldan kente göçü önlemek, tarımda gençlerin dinamizminden de yararlanmak temel hedeftir. Bu doğrultuda İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortak projelerde çalışmaktan mutluluk duymaktayız. Bu tür projelerle üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çiftçilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.06.2017 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90