banner102

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Sona Erdi

Of İlçesinde eğitim gören 7619 öğrenci ile 577 öğretmen 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılını öğrencilerin karne almasıyla tamamladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Haziran 2015 Cumartesi 00:38
2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Sona Erdi
Konuyla ilgili Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabasanoğlu bir mesaj yayınladı.

OF EĞİTİMDE MARKA ŞEHİRDİR

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılını öğrencilere verilen karneler ile tamamladıklarını ifade eden Kaymakam Eren Arslan,"Eğitimde marka şehir 'Of' hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarımızın başarı çıtasını her yıl yükseltiyoruz." dedi.

Arslan, "Akademik çalışmalarımızın yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de birçok başarıyı yakaladık. Öğrencilerimizin Milli ve Manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesine gayret gösterdik. Eğitim-Öğretim kurumlarımızın, gerek personel gerek altyapı eksikliklerinin giderilmesinde önemli çalışmalar yürüttük. Bu vesile ile 577 öğretmenimize, 7619 öğrencimize hayırlı tatiller geçirmesini diliyorum." diyerek bu üç aylık tatili en güzel ve hayırlı şekilde tamamlayarak yeni sezona başlamaları temennisinde bulundu.

Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun yayınladığı mesajda ise şu ifadeler yer aldı:

Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Veliler, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

12 Haziran günü alınan karneler öğrencilerimizin bir yıl boyunca eğitim öğretim alanında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Elbette bir insanın değeri rakamla ölçülemez; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır.

Her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da  İlçemiz okullarında akademik çalışmaların yanında, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere büyük önem verilmiştir. Bunların yanında geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla Proje yarışmaları düzenlenmiş olup İl ve bölge bazında değerlendirmeye alınmış ve dereceye girmişlerdir. Bu yıl ilk defa TÜBİTAK alanında iki projemiz İlde derece yaparak, Bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanmıştır. 

Sevgili Öğrencilerimiz;

Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemeli, konu tekrarı yapmalı, yeni konulara çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız. Notları iyi olmayan öğrencilerimiz, sizler tatille birlikte, sıkı bir çalışma programı yapmalı ve öğretmeninize danışarak eksik olduğunuz konular hakkında yönlendirme istemelisiniz. Ayrıca Kültürel ve Sportif faaliyetlerde bulunmalısınız.

Saygıdeğer Velilerimiz;

Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığınızı biliyoruz.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller dilerken, İlçe genelinde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasında destek veren Kaymakamımız Sayın Eren ARSLAN’a, Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih SARIALİOĞLU’na İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlerime,  Okul Müdür ve Müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, Okul Personellerimize, İlçe Millî Eğitim personellerimize teşekkür ediyorum.

Öğretmen ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmelerini diliyor, saygılar sunuyorum.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.06.2015 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90