banner102

"Bu vatan bize kuponla verilmedi!"

Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü münasebeti ile Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi, Of Belediye Konferans Salonunda program düzenledi.

18 Mart 2013 Pazartesi 19:12
"Bu vatan bize kuponla verilmedi!"

Of Belediye Konferans Salonunda düzenlenen şžehitleri anma programı, toplantı salonunu dolduran öğŸrenci ve diğŸer katılımcılar tarafından coşŸkuyla izlendi.

Ali YeşŸilyurt ܇ok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen şžehitler Haftası etkinliğŸine, Of Kaymakamı eren Arslan, Of Belediye BaşŸkanı, Murat Saral, Garnizon Komutanı YüzbaşŸı Mehmet CoşŸkun, İlçe Emniyet Müdürü Taner UlutaşŸ İlçe Milli EğŸitim Müdürü şžaban şžahin, Milli EğŸitim şžube Müdürü Adem Gündüz, OF Teknoloji Fakültesi Dekanı Kenan GelişŸli,Of şžoförler ve Otomobilciler Odası BaşŸkanı şžahmeran Er, Daire Amirleri, Siyasi Parti İlçe BaşŸkanları, Sivil Toplum Temsilcileri, ܖğŸretmenler ve öğŸrenciler katıldı.

şžehitler için bir dakikalık saygı duruşŸu ve İstiklal MarşŸı ile başŸlayan programı, Ali YeşŸilyurt ܇ok Programlı Lisesi ܖğŸretmeni AyşŸe Kaya sundu.

Programa İlçe Milli EğŸitim şžube Müdürü Adem Gündüz’ün günün anlam ve önemini anlatan bir konuşŸma ile başŸladın. ArdındanAli YeşŸilyurt ܇PL 11. sınıf öğŸrencisi Sinem ܖzbektaşŸ'ın 'şžehidi UğŸurlarken' adlı şŸiiri okuduktan sonra, Günün anlam ve önemini anlatan konuşŸmayı, Ali YeşŸilyurt ܇PL ܖğŸretmenlerinden İmamettin HanlıoğŸlu yaptı.

Ne bu şŸehitlerimize, gazilerimize duyarsızlığŸımız diyen HanlıoğŸlu, Mehmed Akif Ersoy ile ilgili yaşŸanmışŸ bir olayı şŸu şŸekilde anlattı:  

'27 Aralık 1936 Pazar günü, İstanbul Beyazıt Meydanında lapa lapa kar yağŸarken, Küllük adı verilen bir kahvehaneden bir üniversite öğŸrencisi dışŸarı çıkıyor. Allah razı olsun kendisinden iyiki çıkmışŸ. DışŸarıya çıktığŸında karşŸısına, bir at arabası ve at arabasında bir tabut. Tabuta sımsıkı yapışŸan bir adam ve birde at arabasını süren bir kişŸi.  Toplam iki kişŸinin götürdüğŸü bir tabutu merak eden genç, 'Bir tabutun iki önünden iki arkasından, en az dört kişŸi taşŸıyanı olur' dedi ve merak ederek sormak için iki kişŸinin yanına gitti. Ve o iki kişŸiye, 'Bu zavallı kim' diye sordu. KarşŸısındaki adam ona, ' Ne zavallısı, O zavallı dediğŸin kişŸi, İstiklal şžairimizin Yazarı Mehmed Akif Ersoy. ToprağŸa defnetmeye götürüyoruz' dedi. Bunun karşŸısında öğŸrenci donup kaldı'

Aman Allah'ım, ne bu şŸehitlerimize, gazilerimize karşŸı duyarsızlığŸımız. Onlar, o zaman orada olmasalardı, bizler bugün burada olup bu programı düzenleyemeyecektik. Bunun şŸuur ve bilincini idrak etmemiz gerekiyor' dedi.

܇anakkale şŸehitleri ile ilgili örnekler vererek konuşŸmasını tamamlayan İmamettin HanlıoğŸlu, konuşŸmasının sonunda salondakilere teşŸekkür ederek kürsüden ayrıldı.

Ali YeşŸilyurt ܇ok Programlı Lisesinde düzenlenen İstiklal MarşŸını güzel okuma' birincisi Kübra şžahin, kürsüye çıkarak İstiklal MarşŸını okudu.  Okuma sonunda Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından kendisine ödülü takdim edildi.

Programın sonunda Ali YeşŸilyurt ܇PL ܖğŸrencilerinden, Samet Akyüz, Tolgahan Akyüz, Beyhan KoçoğŸlu, ܖznur Kaya ve Zeynep YeşŸil adlı öğŸrencileri '܇anakkale Türküsü'nü söyleyerek program son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90