banner102

4. sürgün yaş çay alımları başladı

Çay Üreticileri Mağduriyetini Devlet değil de Özel sektör gideriyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Eylül 2014 Pazar 02:44
4. sürgün yaş çay alımları başladı
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde nadir olarak görülen dördüncü sürgün yaş çay hasadı başladı. Üreticiler, topladıkları çayları peşin fiyatına kilogramı 1 liradan peşin ödeme ile özel sektörlere satmak zorunda kalıyor.

Nisan ayında Hava koşullarının çaya elverişli olması bakımından erken toplanan çay filizleri 4.sürgünü de getirdi.

Yaş çay sezonunun erken başlaması üreticilerin işine yaradı.Son 10 yıl içinde çay üreticileri 2 kez . 4.sürgün ürününü alıyor.

45 yıllık çay üreticisi Süleyman Öztürk,”4 sürgün ürünü pek nadir görülür. Bu yıl 4.sürgüden yapacağımız hasat ile Kurbanlıklarımızı karşılamış olacağız. Çay kur 4. sürgün ürününü almadığı için kilosunu peşin olarak 1 liradan özel sektöre satmak zorunda kalıyoruz .”dedi.

Çay bahçelerinde görülen 4.sürgün filizlerinin 3. sürgüne dek bir ürün olabileceğini de söyleyen Öztürk. "Bölgede  50-60 bin tona yakın bir çay rekoltesi olabilir. Bu da özel sektörün işine yarıyor. Çünkü Çay Kur üreticilerinden 4.sürgün ürünü almayacak. Bu sebeple üreticilerin mağduriyetini Devlet değil özel sektör gidermiş olacak." diyerek özel sektöre teşekkür etti.

Son Güncelleme: 28.09.2014 03:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kader kurt 2014-09-30 12:32:15

bedavaya çay veriyoruz resmen

banner90