banner102

6 Aylık Osmanlıca Kursu tamamlandı

Of Halk Eğitimi Merkezinin düzenlemiş olduğu Osmanlı kursu uzun bir eğitim döneminden sonra yapılan sınavla sona erdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Temmuz 2016 Cuma 23:10
6 Aylık Osmanlıca Kursu tamamlandı

Üç aşamada tamamlanan kurs altı ay sürdü. Yorucu bir eğitim maratonunu tamamlayan kursiyerler son güne kadar kursa katılarak kursun önemine ayrı bir değer kattılar. Kursun zaman zaman takip eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, kursun son gününde de Osmanlıca Kursunu ziyaret etti. Kabahasanoğlu hem Kurs öğreticisi Karadeniz Teknik Üniversitesi  Orman Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. İlhan Deniz’e hem de kursiyerlere Ballıca Mahallesi alimlerinden Mehmet Emin Efendinin kitabını hediye etti.

Müdür Kabahasanoğlu kursun kapanışında bir de kısa  konuşma yaptı. Kabahasanoğlu konuşmasında;” Geçmişimize sahip çıkmadan geleceğimize umutla bakamayız. Bu bakımdan sizleri gayretinizden ve sabrınızdan dolayı kutluyorum. Çünkü uzun süreli, önemli ve yorucu bir kursu tamamladınız. Değerli hocamızı da Osmanlıca konusundaki hassasiyetinden ve görev bilincinden dolayı tebrik ediyorum. Bitmeyen enerjisiyle Trabzon’dan gidip gelerek gösterdiği gayretleri hepimize örnek olacak bir davranıştır. Ecdadımızın uzun yıllar kullandığı yazıya onun ve sizlerin bu ilgisi takdire şayandır.  İnşallah gelecek sene de bu güzel kursumuz yeni üyelerle açılır ve eskimeyen yazımız olan Osmanlıcamızı daha çok kişi öğrenmiş olur. Tekrar hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Osmanlıca Kursunu veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İlhan Deniz kurs için yaptığı açıklamada; ” Of’un ilgi ve alakasını, kursu sahiplenmesini  beni gerçekten çok mutlu etti. Ayrıca kursiyerlerimizin çabaları da memnuniyetimizi artırdı. Burada aile ortamında güzel bir kurs geçirdik. Talep olduğunda bizler her zaman bu işin gönüllüsüyüz. Ecdadımızın yazısını okumak, onlarla bağımızı kurmak bizlerin birer hayırlı nesiller için önemlidir. Burada bizlere ilgisini eksik etmeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze ve kursiyerlerimize teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlhan Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na  Osmanlıca kitabı hediye etti. Şube Müdürü Süleyman Bedir de Kursiyerlere kitap dağıttı. 

Son Güncelleme: 07.07.2016 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90