banner102

Ahmet Yaşar Hocaefendi Vefat Etti

Nakşibendi meşayıhından ve ülkemizin önde gelen ilim adamlarından Ahmet Yaşar Hocaefendi bir süredir tedavi gördüğü Trabzon Ahi Evren Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 8 Mart 2016 Salı günü (bugün)saat 00.10’da vefat etti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Mart 2016 Salı 10:52
Ahmet Yaşar Hocaefendi Vefat Etti

AHMET YAŞAR HOCAEFENDİ KİMDİR?

1934 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Yaşar Hocaefendi küçük yaşlarda ilim tahsiline başlamış ve icazet aldığı 1959 yılından itibaren birçok talebe ve ilim adamının yetişmesine vesile olmuştur. “Mesuliyetimiz Rasûlullah Efendimizin mirasını kökleştirmektir.” düsturuyla, Kur’an ve İslam davasını ülkemizin her köşesinde anlatmak için bir ömür her türlü çileye ve meşakkate katlanmıştır.

1960 yılında Nakşibendi meşayıhından Gümüşhanevi dergâhına mensup Hacı Abdurrahman Beşikçi Efendi ile tanışan Ahmet Yaşar Hocaefendi, hocasının vefatı olan 1972 yılından itibaren aynı vazifeyi devam ettirmiştir.

Ahmet Yaşar Hocaefendi, 1979 yılında Yavuz Selim Vakfı’nın kurulmasına öncülük ederek ülkemizin her köşesinden Trabzon’a gelen binlerce üniversite öğrencisinin barınmasına, yetişmesine ve hizmetine vesile olmuştur.
Yarım asrı aşan irşat ve sohbet vazifelerinin yanında  Hocaefendi’nin;
Akâid Sohbetleri
Ölümde Gömülü Hayat
Çam Kozalağındaki Sır
Siyah Ayna
İlim Nuruyla Kemale Ermek
Varlık Dairesinin Kalbi
Hulasatu’l Âbidin isimli eserleri  bulunmaktadır.

YARIN DEFNEDİLECEK

Merhum Ahmet Yaşar Hocaefendi’nin cenazesi 9 Mart 2016 Çarşamba günü Trabzon İskender Pasa Camii’nde kılınacak cenaze namazına müteakip Of Ballıca köyündeki aile kabristanlığına defnedilecek.


Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 09.03.2016 06:06
Anahtar Kelimeler:
Ahmet Yaşar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mülayim uslu 2016-03-13 06:45:42

Rahmetli seçimlerde kimi destekliyordu acaba

Avatar
baştürk 2016-03-16 11:38:27

evet.alah rahmet eylesin.mülayim bey sızce...

Avatar
Mehmet KELEŞ Zonguldak Müftülüğü din hizmetleri şefi 2016-03-09 15:43:46

Bir nur, ışık hakka yürüdü. Bir ışık gitti. Çok üzgünüz ailesine başsağlığı dileklerimle İlimizde hac kayıtları yoğunluğu nedeniyle cenazeye katılamadım. İlk fırsatta merhumun mezarını ziyaret edeceğim inşallah.Kendisine ve Ailesine Allahtan rahmet geride kalan aile bireylerine başşağlığı diliyorum.

Avatar
Mehmet KELEŞ Zonguldak Müftülüğü din hizmetleri şefi 2016-03-09 15:51:21

Bir nur, ışık hakka yürüdü. Bir ışık gitti. Çok üzgünüz ailesine başsağlığı dileklerimle İlimizde hac kayıtları yoğunluğu nedeniyle cenazeye katılamadım. İlk fırsatta merhumun mezarını ziyaret edeceğim inşallah.Kendisine ve Ailesine Allahtan rahmet geride kalan aile bireylerine başşağlığı diliyorum.

Avatar
Alimler yeryüzünün kandilleridir 2016-03-09 17:57:50

Hocam seni çok özleyeceğiz.çocukların ve torunların da senin gibi mütevazi ve muhteremler.seni ve aileni çok seviyoruz.hakkı söyler-emrullah dinler

Avatar
Abdullah AKSOY-Müftü 2016-03-10 00:21:18

Allah rahmet eylesin.Ailesine ve tüm sevenlerine Rabbim sabr-i cemil niyaz eylesin.Mekanı cennet olsun.Amin.

Avatar
Alimin ölümü alemin ölümü gibidir 2016-03-08 12:51:11

Bismillâhirrahmânirrahîm
Ya eyyetuhennefsulmutmeinneh. İrc'i ila rabbiki radiyetem merdiyyeh. Fedhuli fi 'ibadi. Vedhuli cenneti...hitabı ile fani alemden ebedi aleme güzeran eyleyen,nefsini ve neslini islâma vakfetmiş muhterem hocaefendimize (Kuddise Sirruhu) Mevla celle ve a'la, kabrinde yevmen fe yevmen müzdâd olacak istirahatler,mahşere sevkinde bütün korkularını izâle edecek bişâretler ve akıbetinde cennât-i 'âliyatta yüksek dereceler ihsân eylesin. Geride bıraktığı keder dîde âilesine, ahbâbına ve etbâ'ına sabr-ı cemîl, ecr-i cezîl ve âmâl-i salihat ihsan eylesin.amin - mehmet keleş,hakan akın / zonguldak

banner90