banner102

Aşıkkutlu:“Her Alanda Samimi Olmalıyız“

Of Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programında Diyanet İşleri Başkanlığını bu yıl ki konusu olan 'Samimiyet' konusu işlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Nisan 2014 Çarşamba 16:37

 KTÜ Trabzon İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu'nun katıldığı Kutlu Doğum programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Of Müftüsü Recep Onat kısa bir selamlama konuşması yaparak sözü Of Çarşıbaşı Camii müezzini Ömer Tellioğlu aldı ilahiler söyledi.

Diyanet işleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından, programa onur konuğu olarak katılan Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu'nun "Samimiyet" konulu sunumu ile devam edildi.

Yaşamımızın her alanında samimiyet içerisinde olmamız gerektiğini söyleyen Emin Aşıkkutlu, "Samimiyet aslında insanın doğumundan başlayıp ölümüne kadar devam eden bir süreçtir. Bundan dolayı yaşamımızın her alanında samimiyet içerisinde olmamız gerekiyor." dedi.

İmanda ihlas ve samimiyet yoksa nifak vardır diyen Aşıkkutlu, "Kuran-ı Kerim; ne düğünlerde kızların çeyizinde eşya olsun, ne mezarlıkta okunsun, ne de evlerde kütüphanelerde bulunsun diye gönderilen bir kitap değildir. Kur'an-ı Kerim Allah'ın (CC) kelamı olduğu için onu almalı, anlamalı ve hayatımıza uygulamalıyız. "diye konuştu.

Bugün Peygamber Efendimizi (S.A.V.) anladığını söyleyenlerin yapacağı en samimi iş O'nun sünnetini her alanda hayatlarına uygulamak olacaktır diyen Aşıkkutlu, "Samimi olacağımız alanlardan biri olan İdarecilere karşı samimiyet şu şekilde olmalıdır; Yanlış yaptıklarında yanlışlarını cesurca söylemek gerektiği gibi, onlara karşı dalkavukluk yaparak yanlışlarını doğru olarak kabul etmek, samimiyetsizliktir. Bedeli ne olursa olsun doğruyu söylemek gerekir. Aynı şekilde yaptıkları güzellikleri de söylememiz gerekiyor. Nasıl ki Hz. Ömer, kendisi yanlış yaptığında uyaran Ashabı olduğu için şükrettiyse, bizler ve yöneticilerimiz kendilerini samimi şekilde uyaranlar olduğu için şükretmeleri gerekiyor." diyerek konuşmasına ayet ve hadislerden örnekler vererek samimiyet konusunu detaylı şekilde anlattı.

Kutlu Doğum programının sonunda gecenin anısına plaket takdimi yapıldı.
Emekli imamlardan Mehmet Yıldız'a, DYP Trabzon eski milletvekili Mehmet Çakıroğlu,
Dekan Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu’ya , Of Müftüsü Recep Onat,
Ballıca Belediyesi eski başkanlarından Hasan Çakır’a, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu birer plaket takdim etti.

Konferansa katılanlara bir paket içerisinde gül, Kur'an-ı Kerim ve kitap hediye edildi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 17.04.2014 22:36
Anahtar Kelimeler:
Prof.Dr. Emin AşıkkutlU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ebuzer 2014-04-17 06:36:48

seküler yani̇ dünyevi̇ di̇n temsi̇lci̇leri̇ sami̇mi̇yetten bahsedi̇yor şu tabloya bi̇r bakin cemaatlere bakin bi̇rde şu i̇mamlara bi̇r bakin bu dedi̇ği̇ni̇ze kendi̇ni̇z i̇naniyormusunz. eski̇den olmayan kutlu doğum haftasi etki̇nli̇kleri̇ sanki̇ atatürkün kutlama törenleri̇ne dönmüş ruh yok mana yok toplumda di̇z boyu konuşulan pi̇sli̇klerden bahseden yok gerçeklerden bahseden yok sadece orda görünmek kendi̇ pi̇s düzenleri̇ni̇n devamini i̇steyen seküler bi̇n di̇n anlayişi siritiyorsunuz

Avatar
yasin @ebuzer 2014-04-17 16:56:27

kutluyorum bu yazilar i̇le hi̇sleri̇mi̇ze tercüman oldun gerçekten emevi̇ dönemi̇ i̇slami anlayiş haki̇m kurulu düzenden yana olan harami̇leri̇n egemenli̇ği̇ni̇ taniyan bi̇r di̇n anlayişi bu ki̇rli̇ düzeni̇ ayakta tutuyor milli görüş ve rahmetli erbakan gerçekleri ne kadar örnek vererk dillendirdiyse kar etmedi bu din baronlarına müthiş bir rant hakim diyanete asrı saadete ulaşmış gibiler bu rahatlıkla haramilerin saltanatına su taşıyorlar

banner90