banner102

Ayazoğlu: Amacımız İmanlı Gençlik Yetiştirmektir

Milli Manevi Değerlerine Bağlı İmanlı Gençlik Yetiştirmek gayesinde olduklarını söyleyen Karabudak Kur'an Kursu yöneticisi ve aynı zamanda Of'un Nabzı Gazetesi yazarı Yaşar Ayazoğlu, bu amaçlarına ulaşmak için bütün gayretleriyle çalıştıklarını söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Temmuz 2014 Cuma 17:44
Ayazoğlu: Amacımız İmanlı Gençlik Yetiştirmektir
Of ilçesinde arsa sıkıntısına rağmen ısrarlı bir şekilde, Kur'an hizmetlerine tahsis edilmek üzere 2010 yılında Oflu Hayırsever bir Hanımefendi tarafından Karabudak Kursuna bağışlanan arsa, Tahsin Ayaz Hoca Efendi önderliğinde  2012 yılında hayırseverlerin katkılarıyla inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.

Kurs hakkında açıklama yapan Kurs yöneticisi ve aynı zamanda Of'un Nabzı köşe yazarı Yaşar Ayazoğlu, "Üç yıldır bölgemizde tercih edilen kurslar arasında alarak hizmete devam etmektedir.  Kursumuzun yapılmasına bizzat sebep olan ve arsayı bağışlayan Hanımefendi olmuştur. Allah sebep olandan, yapan-yaptırandan, okutanlardan ve okuyanlardan razı olsun." dedi.

Sözlerine Yunus Emre'nin aşağıdaki şiiri ile devam eden Ayazoğlu, Kur'an Kursunun 8 katlı olup 60 yatak kapasiteli olduğunu söyledi.

İlim ilim bilmektir,                            

İlim kendin bilmektir.                   

Sen kendini bilmezsen,                               

Ya nice okumaktır.                                                                                                            

Okumaktan murat ne

Kişi hakkı bilmektir

Sen hakkı bilmezsen

Ha kuru bir emektir.

Dört kitabın manası                              

Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır.

Of Karabudak Kız Kur'an Kursu hakkında da bilgi veren Ayazoğlu, "Medresemiz Mahmut Efendi Hazretlerinin delaletiyle 1978 yılında Karabudak Köyü(Muzgar) sakinlerinden Hacı İsmail Ayaz’ın evinde muhtereme kızlarının öncülüğünde, İslâm ve Kur’an öğretimine başladı. Medresemiz bölgemizde ilk kız Kur'an Kursu olduğundan yoğun bir taleple karşılaştı. 6 yıl kadar ev ortamında kıt imkanlarla yüzlerce talebeye dini bilgiler ve Kur'an dersleri verildi. Daha fazla talebeye hizmet verebilmek için Tahsin Ayaz Hocaefendi’nin önderliğinde 1979 yılında tam teşekküllü kurs binası inşaatına başlandı. İnşaat 1984 yılında tamamlanarak hizmete açıldı." diye ifade etti.

Ayazoğlu, "Medresemizde; yurdumuz ve bölgemizin pek çok yerinden öğrenci öğrenim görmektedir. 2013 yılı itibari ile 47.sini düzenlemiş olduğumuz icazet merasimine kadar yüzlerce öğrenciye icazet verilmiştir. Şuan hizmet vermekte olan medresemizin Of merkez dahil olmak üzere pek çok şubesi bulunmaktadır. Ayrıca medresemiz Vakıf Guraba (Garipler Yurdu) gibi birçok yetime, kimsesizlere, yuvası yıkılanlara yuva olmuştur. Yine bir çok insanın da yuvasını kurmuştur. Bundan sonra da Allah’ın izniyle Kur’an hizmetinin yanında bu hizmetlere de devam edecektir." diye iddia etti.

Kur'an Kursunun bu zamana kadar hayırseverlerin maddi ve manevi destekleriyle ayakta durduğunu söyleyen Ayazoğlu, "Medresemize bütün hayırseverlerin ortak olmasını canı gönülden talep arzu ediyoruz. Medresemizin bugünlere gelmesinde gece gündüz demeden emeği geçen Tahsin Ayaz hocamıza ve tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunar, Yüce Allah’tan dünya ve ahiret saadeti dileriz."diyerek Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) şu sözünü hatırlattı:“Ya okuyan ol ya okutan ol. Ya bunları seven, ya da yardım eden olun. Sakın beşincisi olma, yoksa helak olursun.”  

Maddi manevi destek için aşağıdaki adreslere ulaşabilirsiniz:

İletişim:

Tayyip Doğanay               : 0 535 928 62 45

Yaşar Ayazoğlu                 : 0 536 815 72 68

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.07.2014 17:45
Anahtar Kelimeler:
Yaşar Ayazoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90