banner102

Ayılar Kovanlara Dadandı

Bölgemizde arıcılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar ayılarla başları dertte.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Haziran 2016 Cuma 03:23
Ayılar Kovanlara Dadandı
Ayılarla başı dertte olan arıcılar bu zararımızı kim ödeyecek diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Her türlü önlemi aldıkları halde ayılarla baş edemeyen arıcılar, her yıl çok sayıda arı kovanlarını ayılar tarafından telef edildiklerini belirterek,ya vur emri versinler ya da zararımızı karşılasınlar diyerek, "Balın pahalı olmasını ayılara sorun, çünkü fiyatını onlar koyuyor" mizahsal eleştirisinde bulundular.

45 yıldan beri arıcılıkla geçimini sağlayan Recep Kalyoncuoğlu,”Her yıl ayılarla başımız dertte, ne önlem aldıysak boşuna. Gece uykularımız kaçıyor. Arıcılar olarak bölgede sıra ile nöbet tutmak istiyoruz, ancak ayı ile şaka olmaz .Gece bize bile sardırır düşüncesi ile korkuyoruz. Ayı vurmak yasak olduğu için zor durumdayız. Devletimiz her şeyin zararını ödüyor ama arıcılara hiç sahip çıkmıyor." diye ifade etti.

Kalyoncuoğlu, "Zararımızı en aza düşürmek için balı bahalı satmak zorunda kalıyoruz ama vatandaşlardan da azar işitiyoruz. O zaman balın fiyatını ayılar koyuyor diye  söylüyoruz ”şeklinde mağduriyetini dile getirdi.

Öte yandan, Trabzon Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Celebi ise, "En değerli gıda maddesi bal üretimiyle uğraşan yüzlerce arıcılarımızın ayılarla başı dertte. Geçimlerini arıcılıkla sağlayan arıcılarımız her yıl çok sayıda arı kovanlarını ayılara hibe veriyor. Bunların zararlarını karşılamak için gerekli çalışmaların yapılmasını ve zararlarının karşılanması gerekiyor.” dedi.

 

Şemsettin Öztürk

Son Güncelleme: 03.06.2016 22:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90