banner102

Başkan Sarıalioğlu, "Hamsi'de bizim, Ciğer'de bizim"

Kuzey ve Güneydoğu bölgelerindeki Kardeş belediye olan Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Diyarbakır'da ilk kez "Halay da Bizim, Horonda Bizim-Hamsi ‘de bizim, Ciğer’de bizim” sloganıyla Hamsi Şenliği düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Ocak 2022 Çarşamba 11:41
Başkan Sarıalioğlu, "Hamsi'de bizim, Ciğer'de bizim"

Kuzey ve Güneydoğu bölgelerindeki Kardeş belediye olan Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Diyarbakır'da ilk kez "Halay da Bizim, Horonda Bizim-Hamsi ‘de bizim, Ciğer’de bizim” sloganıyla Hamsi Şenliği düzenlendi. Sur ilçesi Dağkapı Meydanı’nda gerçekleşen şölende 2,5 ton hamsi ikram edildi. Ardından Of Belediyesi ve Sur Belediyesi folklor ekipleri horon oynayıp, halay çekerken, Karadeniz müziğinin usta sanatçılarından Onay Şahin Karadeniz şarkılarını seslendirirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi korosu tarafından Diyarbakır türküleri söylendi.

"Halay da Bizim, Horonda Bizim-Hamsi 'de bizim, Ciğer'de bizim" sloganıyla Diyarbakır Sur ilçesi Dağkapı Meydanı'nda kardeş belediye olan Of Belediyesi ve Sur Belediyesi tarafından Hamsi Şenliği gerçekleştirildi. Kardeşlik bağlarının sağlamlaştırıldığı etkinlikte, alanda toplanan vatandaşlara Vali Münir Karaloğlu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi tarafından yaklaşık 2,5 ton hamsi ikram edildi.

Etkinlikte ayrıca; Karadeniz müziğinin ustalarından Onay Şahin, birbirinden güzel şarkılarını Diyarbakırlılar için seslendirdi. Trabzon'dan gelen folklor ekibi ile kemençe ve tulum eşliğinde, Diyarbakır folklor ekibi ise yöresel oyunlarla etkinliğe renk kattı. Hamsi ikramının ardından Trabzon ve Diyarbakırlı vatandaşlar alanda hep birlikte horon oynayıp, halay çekti.

HALAYIMIZDA BİZİM, HORONOMUZDA BİZİM

Doğu'nun en kadim ilçesi Sur, ile Kuzey'in en kadim ilçesi Of ile birlikte kardeş ilçe olarak etkinlikte buluştuklarına işaret eden Diyarbakır Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi, “Aslında bugün biz hamsi şöleni yapmakla kuzeyin, güneyle, güneyin kuzeyle, doğunun batıyla buluşması noktasında bir besine kılıyoruz. Birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var. Doğunun batıyı, batının doğuyu tanımasına, Kürtün, Arab'ın, Türk'ün, Laz'ın, Çerkez'in birbirini tanımaya çok ihtiyacı var. Biraz önce halayı, horonu seyrettik. Halaydaki gibi, horondaki gibi, el ele, kol kola, ritmik, uyumlu hareket etmemiz lazım. İnanın ki bizim başka gidecek yerimiz yok. Herkesin kalkıp gelebileceği ve kaçtığı bir Türkiye var. Bizim kaçabilecek, gidebileceğimiz bir yer yok. Sahip olduğumuz bu güzel vatana, bu güzel ülkeye, bu güzel ilçeye, sahip çıkmamız lazım. Bu tür etkinliğe sebep olanlara teşekkür ediyoruz. İnsanlığın var olduğu topraklardayız. Bu topraklarda kardeşlik bozulmak istemiş. Geldiğimiz bu noktada biriz, beraberiz, Birlikte Türkiye Cumhuriyetiyiz. Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olmanın ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Birlikte yaşıyoruz. Diyarbakır medeniyetin, insanlığın merkezidir. Sahip olduğumuz bu vatana, bu ilçeye sahip çıkmamız lazım. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde kardeş belediyemiz Of Belediyesine, Of Kaymakamlığına ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Halay'ımız da bizim, Horonumuzda bizim, Ciğerimiz'de bizim, Hamsimizde bizim” dedi.

BİZ BİRİZ, BERABERİZ

Hep birlikte çok güzel işler yapılabileceğine işaret eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise, “Gerçekten bu büyük medeniyet Dicle'siyle, Fırat'ıyla burada bulunan o değerli topraklarıyla bugüne kadar yetiştirdiği değerli evlatlarıyla bundan sonra da hep birlikte bu ülkeye, bu güzel vatana inşallah çok güzel hizmetler yapacak, çok değerli evlatlar yetiştirecek. Buna yürekten inanıyorum. Ergani'ye, Dicle'ye, Silvan'a, Eğil'e, Çınar'a, Bismil'e, Lice'ye, Kulp'a, Hani'ye, Kayapınar'a, Bağlar'a, Yenişehir'e, Çüngüş'e, Çermiğe ve Sur'a selam olsun. Biz burada sadece hamsi şöleni değil, bu kadim şehrin birer evlatları olarak zaten ruhumuzla, gönlümüzle, kalbimizle buradayız. Ofluların Diyarbakır'a Sur'a selamı var. Sevgili Diyarbakırlılar, bu tip organizasyonların aramızdaki sevgiyi, dostluğu sürekli olacaktır. Sofranız, soframızdır. Bunu bugün bizi burada ağırlayan siz değerli Surluların, Diyarbakırlıların gözlerindeki o güzel ışıkta gördüğünü ifade etmek istiyorum. Çok değerli Diyarbakırlılar bu tip organizasyonların aramızdaki muhabbeti, aramızdaki sevgiyi, dostluğu sürekli kılacağına yürekten inanıyor ve burada olmaktan, soframızı, sofranızla paylaşmaktan ve bizleri aranızda ağırladığınızdan dolayı sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman ifade ettiği gibi 'Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz’. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

BİZ KARDEŞLİĞİMİZİ, DOSTLUĞUMUZU, MUHABBETİMİZİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Soğuk bir kış gününde gönülleri ısıtan, birbirine yaklaştıran, sevgi ve muhabbeti artıran güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini söyleyen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğulu, Karadeniz ve Diyarbakır’daki vatandaşların muhabbetlerini artırmak amacıyla Ramazan ayından sonra Of’ta “Ciğer Festivali” düzenleyeceklerini aktardı. Vali Karaloğlu konuşmasında, “Anadolu toprakları hepimizi birbirimize benzetmiştir aslında. Bizim inancımız, kültürümüz, medeniyetimiz, değerlerimiz bizi birbirimize kardeş kılmıştır, bizi birbirimize dost kılmıştır. Maalesef bu dostluğumuzdan bu kardeşlerimizden bu muhabbetimizden rahatsız olanlar oldu. Bugün de var. Ama onlara inat biz kardeşliğimizi, dostluğumuzu, muhabbetimizi geliştirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. İşte bu ve benzeri etkinliklerle insanlarımız arasında oluşturulmaya çalışılan önyargıları kırıp atacağız. İnşallah bu etkinlikler, bu gidiş gelişler var olan ön yargıları kıracak aramızdaki sevgiyi muhabbeti artıracak. Bugün burada Of Belediyemizin bizlere ikram edeceği hamsileri tadacağız. İnşallah onlara da bizim ciğerimizi tattıracağız. Ramazan ayından sonra da bu etkinliğin Ciğer Festivali Of’ta yapılacak. O zaman da Karadenizli dostlarımız bizim ciğerimizin tadına bakarak muhabbetimizi ve dostluğumuzu artırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik müzik dinletisiyle devam ederken, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ve beraberindekiler vatandaşlara hamsi ikramında bulundu.

Hamsi ve kadayıf ikramının ardından protokol üyeleriyle vatandaşlar birlikte halay çekti, horon oynadılar. Of Belediyesi tarafından Diyarbakırlılara çeşitli hediyeler dağıtılırken, programa, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Murat Yıldız, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90