banner102

Başkan Sarıalioğlu’dan, Mekke'nin Fethi ve yeni yıl kutlama mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Mekke'nin Fethi'nin 1392'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
31 Aralık 2021 Cuma 14:23
Başkan Sarıalioğlu’dan, Mekke'nin Fethi ve yeni yıl kutlama mesajı

2021 yılını geride bırakırken yepyeni umutlarla 2022'yi karşılayacaklarını belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 2022 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni eder, sevdiklerinizle geçireceğiniz nice mutlu yıllar dileyerek, Mekke'nin Fethi gibi kalplerinde fethedilmesinin önemine vurgu yaptı.

Mekke'nin fethi ile aynı zamanda gönüllerin de fethedildiğini ifade eden Başkan Sarıalioğlu, Mekke'nin Fethi'nin; yeryüzü tarihinin değiştiği ve yeryüzünde adaletin tecelli ettiği müstesna günlerden biri olduğunu söyledi. Sarıalioğlu, "Mekke, fetihle birlikte gerçek kimliğine kavuşurken, yüce dinimiz İslam tarihi açısından da bir dönüm noktası olmuştur. Mekke, bu fetih ile şirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuşmuştur. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslam, üç kıt'aya hızla yayılmaya başlamıştır" dedi.

Hem idareciler hem de yönetilenler olarak Mekke'nin fethinde çıkarılacakları çok derslerin olduğunun altını çizen Başkan Sarıalioğlu, mesajın devamında ise, "Bu anlamda gönülleri fethetmenin arzusuyla hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bunun için hizmetlerimizin herkese eşit bir şekilde ulaşması için var gücümüzle çalışıyor, özen gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Mekke'nin Fethi'nin tüm İslam alemi için mübarek olmasını Cenab-ı ALLAH'tan niyaz ediyorum. Aynı zamanda yeni bir yıl olan 2022'nin, mazlum coğrafyalara dünyada sağlık, adalet, özgürlük, huzur dolu; iyilik ve merhametin tüm dünyaya egemen olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Başta hemşerilerim olmak üzere; Of'umuzun, Trabzon'umuzun, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mekke'nin Fethi yıl dönümünü ve yeni yılını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90