banner102

BU GÖRÜNTÜLERLE Mİ TURİZMİ ÇEKECEĞİZ?

Of-Uzungöl karayolu üzerinde, Çamlıtepe mahallesi mevkiinde bulunan Asfalt fabrikasından çıkan ve çevreye pis koku saçan dumanlar çevre halkını çileden çıkardı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Ağustos 2014 Cumartesi 11:28
BU GÖRÜNTÜLERLE Mİ TURİZMİ ÇEKECEĞİZ?
 Daha önceden defalarca yetkili birimlere fabrika bacalarından çıkan ve insanları olumsuz yönde etkileyen dumanları şikâyet eden çevre halkı, bu tepkileri karşısında hiçbir sonuç alamayınca çileden çıkarak, sorunu çözmek için gerekirse kendi imkânlarını! kullanacaklarını söylediler.

RESMİ KURUMLAR DUYARSIZ!

Of Kaymakamlığı, Of belediyesi, Trabzon Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi resmi kurumlara dilekçe ile şikâyetlerini bildiren çevre halkı, bir an önce bu sorunun çözülmesi için her yolu deneyeceklerini ve sorun çözülünceye kadar bu konuda mücadelelerine devam edeceklerini iddia ettiler.

BALKONA ÇAMAŞIR ASILAMIYOR!

Fabrikalar çevresinde bulunan evleri ve meyve bahçelerini birebir olumsuz yönde etkileyen fabrika dumanları, gerekli önlem alınmadığı için çevrede bulunan evlerin camları açılmıyor ve balkonlarına çamaşır asılamıyor. Aynı şekilde birçok meyve ağacının da bu sebepten dolayı kesildiği söyleniyor.

BU GÖRÜNTÜLERLE Mİ TURİST ÇEKECEĞİZ?

Her yıl yaklaşık bir milyon turistin geçtiği bu güzergâhta bu şekilde bir görüntünün hiç hoş olmadığını söyleyen çevre halkı, ‘Hadi insanların sağlığını düşünmüyorsunuz! bari çevre görüntüsünü bozduğu için bu kirliliği kaldırın. Buradan geçen turistler bu görüntü karşısında Of’u kötülemeyecekler mi? Of’un itibari sarsılmayacak mı?’ diye soru sorarak eleştirilerde bulundular.

BÖLGEDEKİ BÜTÜN FABRİKA BACALARI BU ŞEKİLDE!

Sorun oluşturan sadece asfalt fabrikasının olmadığını da söyleyen çevre sakinleri, ‘Bu bölgede bulunan bütün çay fabrikaları çalıştıklarında aynı kirlilik ile bacalarından duman fışkırtıyorlar. Gerek çevre kirliliği gerekse insanlara verecek zararı maalesef kimse düşünmüyor. Bir takım denetlemeler ile işi geçiştiren yetkililer sorunun çözümü için değil, birilerini memnun etmek için çaba sarf ettiklerini düşünüyoruz’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

NEDEN DOĞALGAZ İLE ÇALIŞTIRILMIYOR?

Konu hakkında uzmanlardan aldığımız bilgilere göre, bu fabrikaların doğalgaz ile çalışabileceklerini, hatta doğalgaz ile çalıştırdıkları takdirde ekonomik olarak ta kara geçebileceklerini söylediler. Ayrıca sadece fabrikaların ekonomisi değil, çevreye verilen doğa kirliliği, halkın olumsuz etkilenmesi ve bitkilere verilen zarar da ortadan kalkacaktır diye ifade ettiler.

HANİ İNSANLARI SEVİYORDUK!

Her platformda insanları sevdiklerini söyleyen bürokratlar neden bu insan sağlığına zararlı olan sorunları çözmemekte ısrar ediyorlar diyen vatandaşlar, ‘Konuşurken insanların kulağına çok hoş gelen sözler sarf ediliyor. Fakat bu karşımıza çıkan sorunu defalarca kendilerine bildirmemiz rağmen sorunu çözmediler’ diyerek yetkililerden dert yandılar.

BU KİRLİ BULUTLARIN ALTINDA MI ÜNİVERSİTEMİZDE EĞİTİM YAPACAĞIZ?

Of teknoloji Fakültesi, Öğrenci Yurdu ve Kapalı Spor Salonun olduğu bölgenin bu şekilde kirli gözükmesi, ülkemizin değişik yerlerinden gelen öğrencileri etkilemeyecek mi? diye soru soran duyarlı vatandaşlar, ‘Eğitim görmek için gelen öğrencilerin, doğanın içinde diye bilinen ve görülen bir yerde bu şekilde pis dumanlar için olması Of ilçemizi olumsuz tanıtacaktır.’ geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kötü örnek olduğumuzu söylediler.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 09.08.2014 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90