banner102

BU SORUNLARI ÇÖZECEK İMKÂNIMIZ VAR!

Of’un Hayvan Pazarını ziyaret ederek satıcıları dinleyen Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Of’un misafirperverliğine yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Temmuz 2021 Salı 12:40

Alınan kira bedellerine karşılık gerektiği gibi hizmet görmediklerini söyleyen Kurbanlık Hayvan satıcıları, bu olumsuz tablonun Of’a yakışmadığını ifade ettiler.

BU TABLO ŞEHRİMİZE YAKIŞIYOR MU?

Sadece yaklaşık yüz kişinin bulunduğu bir aladan tek bir tuvaletin olduğunu söyleyen satıcılar, “Müslüman bir memleketin Âlimler Şehrinde kurulan büyük bir hayvan pazarı için 1 tuvalet ile 1 banyo yeterli olur mu? Üstelik iki tuvaletin birini banyo yaparak bu kadar insanın ihtiyacı çözülür mü? Tek tuvalet ile bu kadar insan sıraya girerek ihtiyacını görmesi bu önemli ilçeye yakışıyor mu? Elektriğin bir noktada yer alması ve çadırların elektriksiz bırakılarak karanlığa terk edilmesi ne kadar doğru?” sorularını sorarak yetkililerin bu soruna el atmalarını istediler.

TEMEL İHTİYAÇLARIMIZ İKİ KATINA ÇIKTI

Hayvanların temel ihtiyacının geçen yıla oranla iki kat arttığını söyleyen satıcılar, “Maalesef bu yıl yemci ile samancıya çalışıyoruz. Geçen yıl 40 TL ye aldığımız kepek bu yıl 80 TL, yem geçen yıl 86 TL alıyorduk şimdi 140 TL ye alıyoruz. Bir hayvanın bize günlük maliyeti 40 TL. Biz yem ve samancıya çalışıyoruz. “ diyerek zarar ettiklerini ifade ettiler.

BU SORUNLARI ÇÖZECEK İMKÂNIMIZ VAR!

Yaptıkları ziyareti değerlendiren Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, “Bizler Saadet Partisi olarak tüm ülkemizde ‘Geçim İttifakı’ projesi kapsamında esnaflarımızı ziyaret edip dertlerini dinledik. Şimdi de inancımızın gereği keseceğimiz kurbanları bizlere binbir zorlukla ulaştıran Hayvan satıcılarımızı, kendileri için tahsis edilen hayvan pazarında ziyaret edip dertlerini dinledik. Maalesef gerek gördüğümüz ve gerekse dinleyerek şahit olduğumuz tablo Of’umuza yakışan tablo değil. Belediyemizin bu alanı gerçek manada kullanılır hale getirme imkânının olduğuna inanıyoruz. Aynı şekilde satıcıların dillendirdiği sorunların da çözülemeyecek sorunlar olmadığını düşünüyoruz. “ diyerek sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

OF İLÇEMİZE YAKIŞMIYOR

Bu tablonun misafirperverliğimize yakışmadığını ifade eden İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, “Ağırlıklı olarak ilimiz dışından gelenlerin hayvan satışı yaptığını dikkate alırsak, bu kardeşlerimiz bizim misafirimizdir. Yaklaşık yüz kişinin devamlı durduğu, gelen gidenler ile yaklaşık iki yüz kişiye hizmet veren hayvan pazarının bu şekilde olması gerçekten bize yakışmıyor. Bir bayanlar için, birde erkekler için tuvaletin olduğu, tuvaletin içinde duş alındığı, gereği gibi su hattının olmadığı, çadırların elektriksiz bırakıldığı ve etrafının çevrilmediği bir havyan pazarı Of İlçemize kesinlikle yakışmıyor. “ diyerek bu olumsuz tablonun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme: 13.07.2021 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90