banner102

Büyükküpçü: “Zalimlerden Yardım Beklenmez“

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesi tarafından düzenlenen ' Hayatı İslam la Yaşamak' adlı konferans geniş katılım ile Of AGD Yurt Binası Konferans Salonunda Gerçekleşti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Şubat 2015 Salı 07:52

Araştırmacı-yazar Ramazan Tamer Büyükküpçü’nün katılımıyla gerçekleşen konferansa Saadet Partisi Of İlçe Başkan Yardımcısı Nurettin Ulusal, Of İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül, İmam Hatip Lisesi Açıklise Müdür Yardımcısı Adnan Karaismialoğlu, öğretmenler, imamlar ve birçok sayıda vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program Ramazan Tamer Büyükküpçü’nün İslami yaşam konusuyla ilgili önemli açıklamalarla devam etti.

'Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz' sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Büyükküpçü, bu sözün Müslümanların yaşantısında yol gösterici ışık olduğunu söyleyerek, “Bu önemli sözü prensip edinen ve kendisini sürekli hesaba çeken bir Müslümanın, yolunu şaşırmış olsa dahi hayatı yeniden düzene girip, hayat buluyor.” dedi.

MÜSLÜMAN MÜSLÜMANDAN YARDIM İSTER!

Bugün Müslüman dünyasında büyük bir kaos, zıtlaşma ve tefrika vardır' diyen Büyükküpçü, "Müslüman bir kişi bilmelidir ki, yaralanan kardeşlerimizin yaralarını sarmak yine bize düşer. Bu yaraları Müslüman olmayanlara sardırmak veya talepte bulunmak büyük bir  şuursuzluktur." diyerek kurtuluşun Kur'an ve Sünnete tabi olmaktan geçtiğini söyledi.

ZALİMLERDEN YARDIM BEKLENMEZ

Büyükküpçü, "Bu ümmet zilletten kurtulmak için neden kendisi çaba göstermiyor da hala bir yerlerden yardım beklemeye devam ediyor? Zulüm görenler zalimlerin elinden gelecek yardıma umut bağlarsa ve biz Müslümanlar da elimizden geleni yapmayıp sadece onlara acırsak bu dünya huzur bulmayacak ve bugün ki zulümler devam edecektir." diye ifade etti.

HAYATIMIZI SORGULAMAK ZORUNDAYIZ

Müslümanlar olarak yaşantımızda birçok eksikliğin olduğunu vurgulayan Büyükküpçü, "Hayatın anlamı nedir? Bu kadar önek verdiğimiz hayat, abarttığımıza değiyor mu? Sabah güneşle başlayıp akşam karanlığa vardığında son bulan bir günümüze neleri sığdırıyoruz?  Saatlerce çalışmak, çok çocuk sahibi olmak, çok para kazanmak, evi eşya ile doldurmak vs bütün bunlarla geçen yaşantımız mutluluk vesilesi midir?  Yaşadığı hayatı sorgulamadan yaşayan bir insanın, ölü bir ruhtan farkı yoktur. Bunun için yaşadığımız hayatı sorgulamak zorundayız." diye konuştu.

"Hayatı anlamsızlaştıran kişiler  Necip Fazıl'ın deyimiyle "Yaşayan ölüler" haline gelir." diyerek sözlerine devam eden Büyükküpçü, "Varlığımızla insanlığa faydalı mıyız ? Allah bizden razı mı? Yaşantımızı Hakkın rızasına uygun mu yaşıyoruz, sorularını sorarak konuşmasına şu şekilde devam etti:

PARA PEŞİNDE KOŞMAMALIYIZ

"Bu dünyadan çekip gittiğimiz zaman arkamızdan hayırla anılan kişi olmalıyız. Allahın rızasını kazanmak için yaşadığımız bu hayatta yalan söylemeyen, para peşinde koşmayan, hasetçi olmayan bir insan gibi ömür sürmeliyiz. Söylediklerimizle yaptığımız bir  olmalıdır.  Ayrıca yaptığımız her eyleme, 'ben bu işi neden yapıyorum'  sorusunu sorarak değerlendirmeliyiz.  

Ebedi yurdumuz olan ahiret hayatında cenneti ve Cemalullahı kazanmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Dünya hayatının oyun ve eğlence yeri olduğunun idrakine vararak oynamayı bırakmalı, gerçek yaşantımıza dönmeliyiz. Sürekli Rabbimizin rızasını gözetmeliyiz. "

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 26.02.2015 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90