banner102

Çanakkale Kardeşliğin Zaferidir

Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıl dönümü münasebetiyle Saadet Partisi Genel Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu bir mesaj yayımladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Mart 2017 Cumartesi 15:42
Çanakkale Kardeşliğin Zaferidir

Çanakkale Zaferi’nin kahraman askerlerimizin iman aşkıyla gösterdikleri bir zafer olduğunu söyleyen Of İlçe Başkanı Vahapoğlu, "Müslümanlar olarak bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Dil, mezhep, renk ayrımı yapmadan birlik olunca neler yapabileceğimizin en anlamlı göstergesi ise Çanakkale zaferidir. 7 düvel, en kesif ordularıyla Çanakkale Boğazı’na dayandığında, Acemi, Çerkez’i, Arap’ı, Lazı, Kürdü ve her milletten gelen imanlı evlatları tek vücut olmuş düşmana karşı koymuştur. Bu karşı duruşu güçlü topları, güçlü donanmaları, güçlü silahları olmadan yaptılar. Fakat sarsılmaz bir inancımız ve kardeşliğimiz vardı. İşte Çanakkale’yi geçilmez kılan da bu inanç ve kardeşlik idi.” dedi.

Vahapoğlu, “Çanakkale’de binlerce genç gönüllü olarak cepheye koşmuş, inancı, vatanı, namusu ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan şehit düşmüştür. Maalesef bu şehitlerin torunları olarak bizleri birbirimize düşürmek için planlar kuran şer güçlerin oyunlarına alet oluyoruz.  İslam aleminin kan ve gözyaşı içinde olduğu bu dönemde kim kendi ikbalini inancın ve vatanın istikbalinden önemli görüyorsa, kim kendi çıkar ve hesabını milletin menfaatinin önünde tutuyorsa bunun ne tarih önünde ne de millet vicdanında hesabını veremez.” diyerek herkesi itidalli olmaya davet etti.

‘Bu vatan ecdadımızın canları pahasına koruyup bize teslim ettikleri kutsal bir emanettir’ diyen Vahapoğlu, “Hepimiz bu tarihi sorumluluk ve şuurla hareket etmek zorundayız. Suni ayrışmalarla, gerginlik ve kutuplaşmalarla zaman kaybetmek yerine, Yeniden Büyük Türkiye'yi kuracak iradeyi ortaya koymalıyız. Çanakkale’yi geçilmez yapan o inanç ve kardeşlik ruhunda birleşmek zorundayız.  Ayrıştıran değil birleştiren bir üslubu ortaya koymalıyız. Çünkü bizim en büyük güvencemiz, geçmişte olduğu gibi, yine kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz olacaktır.” diyerek bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı. 

 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.03.2017 15:43
Anahtar Kelimeler:
M.Celal Vahapoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90