banner102

Çayın evinde 87 ton kaçak çay!

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, kaçak 87 ton kuru çay ele geçirdi.

03 Mart 2011 Perşembe 10:31
Çayın evinde 87 ton kaçak çay!

KOM ekipleri, 21 şžubat tarihinde Adana'dan Rize'ye gelen bir kamyonu takibe aldı. Kamyon Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde durdurularak arandı. Kamyonda 15 ton kaçak çay ele geçirildi. Polis ekipleri sonra kamyonun son durağŸı olan Rize'de bir çay fabrikasına baskın düzenledi.

 

Baskında fabrikada bulunan 72 ton çaydan numune alınarak incelenmesi için ܇aykur laboratuvarlarına verildi. Yapılan incelemede toplam 87 ton çayın kaçak olduğŸu ortaya çıktı. ܇ayların İran sınırı üzerinden yurda sokulduğŸu tahmin ediliyor. Ele geçirilen 87 ton kuru çayın Rize çayı olarak paketlenip piyasaya sürülmek istendiğŸi anlaşŸıldı

 

ܖte yandan ele geçirilen çayların Türk Gıda Kodeksi'ne uyum göstermeyen kalitede olduğŸu ortaya çıktı. Operasyonda, bugüne kadar kaçak çaya yönelik gerçekleşŸtirilen operasyonlara kıyasla en yüksek miktarda kaçak çay ele geçirildiğŸi belirtildi. Olayla ilgili İ.ܖ., H.K., A.B. ve A.A. isimli 4 kişŸi gözaltına alındı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Emniyet Müdürü şžammaz DemirtaşŸ, kaçak çay, sigara, silah ve kaçak ete karşŸı başŸlattıkları mücadelelerin aralıksız devam edeceğŸini belirtti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90