banner102

Cenazede Kur'an Okunmasa Ayıplanıyor!

Saadet Partisi Of İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüksel'in torunu Enes Yüksel'in düğün merasiminde konuşma yapan Yemişalan Kur'an Kursu Hocası Arif Aydoğdu, 'Kur'an okunmayan cenaze merasimi ayıplanıyor da Kur'an'sız düğün merasimleri neden ayıplanmıyor' dedi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Temmuz 2016 Cuma 18:35

Of Anadolu Gençlik Derneği Konferans salonunda gerçekleştirilen düğün merasiminde konuşma yapan Yemişalan Kur'an Kursu hocası Arif Aydoğdu, İslam'a göre düğün merasimi nasıl olmalı konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

DÜĞÜN MERASİMLERİ KUR'AN'SIZ OLURSA HARABE OLMAZ MI?

Cenaze Kur'an'sız olur da düğünler Kur'an'sız olur mu? diyen Arif Aydoğdu Hocaefendi, "Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Kur'an okunmayan ev harabedir' buyuruyorken, bizlerin yaptığı düğün merasimleri Kur'an'sız olursa harabe olmaz mı? Elbette olur. Olduğu içindir ki günümüzde evlenme sayıları ile yarışan boşanma hadisleri yaşanmaktadır. " diyerek ailelerin huzursuz oluşlarının en büyük nedenlerinden birisinin de, ilk evlilik temeli atılırken İslam'a göre yapılmayışı olduğunu söyledi.

EV YIKILIRKEN Mİ TERAZİ GEREKLİ, YOKSA YAPILIRKEN Mİ?

Yaptığı konuşmada Salih Topçu Hocaefendinin 'Ev yıkılırken mi terazi lazım gelir, yoksa yapılırken mi?' sözünü hatırlatan Arif Hocaefendi, "Bir evin yıkılması cenaze, yapılması ise evliliktir. Bir evin yıkılmasında terazi kullanıp Kur'an'sız olmaz diyoruz da, evin yapılmasında neden terazi kullanmıyoruz? İnşaa edilen bir yuvanın Yüce Rabbimizin rızasına uygun olması neden bizleri rahatsız ediyor? Cenazeye karışsın dediğimiz Yüce Rabbimizi, ailenin kurulduğu düğün merasimlerine neden karıştırmıyoruz? " sorularını sorarak huzurlu bir yuva ve toplum istiyorsak mutlaka her yaptığımız işin Yüce Rabbimizin rızasına uygun olması gerektiğini ifade etti.

EĞİTİM SİSTEMİ KÖKTEN DEĞİŞMELİ!

Huzurlu bir toplumun inşasının aileden geçtiğini hatırlatan Aydoğdu Hocaefendi, "Mutlu bir aile ve huzurlu bir toplum istiyorsak, çocuklarımızı Milli ve Manevi değerlere bağlı bir eğitim sistemi ile yetiştirmeliyiz.  Bunun için de mevcut eğitim sisteminin kökten değişmesi gerekiyor. Batının kokuşmuş kültüründen ve medeniyetinden esinlenerek yapılan bir eğitim sisteminden bize fayda gelmez. Bundan dolayı çocuklarımızı Avrupa medeniyetini aşılayan televizyon ve internet ortamından uzak tutmalıyız. Maalesef insanlık için çok yararlı olan teknolojik aletlerin kontrolü batılın elindedir. Bu kontrol Müslümanların eline geçene kadar mücadele etmeli ve neslimizi bu virüslerden uzak tutmalıyız." dedi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 15.07.2016 19:19
Anahtar Kelimeler:
Arif Aydoğdu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
h.basri.k.oğl. 2016-07-16 11:36:35

okumak istedinde be adam ağzına kilitmi vurdular...

Avatar
Ömer Küçükakyüz 2016-07-20 12:40:55

Herşeyi bir tarafıyla okuyan ve dinleyenin yorumuda ancak orasıyla olur

banner90