banner102

DAVASINA VE LİDERİNE SADIK BİR SOYLU

Milli Görüş davasının unutulmaz isimlerinden olan dava adamı Ali Soylu, şahadetinin 22. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yad ediliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Temmuz 2022 Cuma 19:33
DAVASINA VE LİDERİNE SADIK BİR SOYLU

Her yıl olduğu gibi bu yıl da mezarı başında Kur’an tilavetleri ve dualarla anılan Ali Soylu’yu, Yönetim Kurulu üyeleri ile kabri başında ziyaret eden Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, “Rahmetli Ali Soylu son nefesine kadar Milli Görüş davası için canı ve malı ile mücadele etmiş, davasına ve liderine sadık kalarak hayatını tamamlamıştır. Bizlerde aynı yolda son nefesimize kadar çıkarsız, menfaatsiz, hesapsız bir anlayışla kuvveti değil Hakkı üstün tutup, kınayıcıların kınamasına aldırmadan mücadelemize Allah’ın izniyle devam edeceğiz.” dedi.

ALİ SOYLU KİMDİR?

Milli Görüş hareketinin önde gelen isimlerinden olan dava adamı Ali Soylu, 1960 yılında Of’un Çamlıtepe Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Of’ta, liseyi Trabzon İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Soylu, iki yıl boyunca İmam Hatiplik görevinde bulundu.

Ali Soylu, askerlik dönüşü Yavuz Selim Vakfı Trabzon Şube Müdürlüğü, Trabzon Gençlik Başkanlığı, Karadeniz Gençlik Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı istişare kurulu üyeliği yaptı.

Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeliği sırasında Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isteği üzerine 1987'de Refah Partisi Genel Merkezinde seçim işleri, miting ve gezi organizatörü olarak görevde bulundu.

Soylu, 1994 seçimlerinde Refah Partisi’nden Of Belediye Başkanlığına aday oldu.

Ali Soylu, Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısıyken 30 Haziran 2000'de Ankara’dan Of’a gelirken Çorum'un Sungurlu ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Kazada Soylu'nun eşi Neriman Soylu (33) ile çocukları Fatıma Zehra (9) ve Muhammed Talha (1) da hayatlarını kaybetti. Yaşanan kazada Soylu’nun diğer oğulları Cahit ve Abdurrahman Ali de yaralandı.

Of Çarşıbaşı Camiinde kılınan cenaze namazına Milli Görüş Lideri merhum Prof.Dr. Necmeddin Erbakan katılarak gözyaşlarını tutamadığı bir konuşma yapmıştı. Soylu Ailesinin naaşları Of Çamlıtepe Mahallesi’nde toprağa verilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90