banner102

DEMİR: "PEYGAMBERİMİZİ ANLAMADA SORUN YAŞIYORUZ"

Of Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Trabzon Müftüsü Keramettin Demir katılarak önemli mesajlar verdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Nisan 2015 Çarşamba 22:10
DEMİR:
Of Sahil Günbatımı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Of Müftüsü Recep Onat, Of Belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kamu kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile gencinden-yaşlısına, hanımefendisinden-beyefendisine kadar çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili sinevizyon gösterisiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Recep Onat, katılımcılara teşekkür ederek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatı ve yaşadığı zorluklarla ilgili konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihlerini Kutlu Doğum Haftası olarak belirlediğinin ifade eden Müftü Onat,"Düzenlenen bu tür programlar Peygamber Efendimizi, tanımak, anlamak ve anlatmaya vesile oluyor. Peygamber Efendimizin sevgisinin ve muhabbetini bu topraklarda olmasına vesile oluyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana teması olan ‘Hz. Peygamber ve Bir Arada Yaşama Ahlakı’ konulu bir konferans verdi.

PEYGAMBERİMİZİ ANLAMADA SORUN YAŞIYORUZ
Toplumun Hz. Muhammed’i anmada sorunu olmadığını belirten Demir; “Biz topum olarak sevgili Peygamberimizi sürekli anıyoruz. Sürekli yad ediyoruz. Anmada bir sorun yaşamıyoruz ama anlama sorun yaşıyoruz. Biz sevgili Peygamberimizin hayatını, yaşantısını ve uygulamalarını örnek almıyoruz, yaşantımızda uygulamıyoruz. Peygamberimizi andığımız kadar anlamalıyız da. Onun yaşantısını yaşantımızda uygulamalıyız” dedi.

Allah’ı sevmenin yolunun Kur’an’dan geçtiğini belirten Müftü Demir; “Allah’a olan sevgimizi Kur’an’a sarılarak göstermeliyiz. Aynı şekilde Peygamberimize olan sevgimizi de onun Sünnetine sarılarak, onun sünnetlerini hayatımızda uygulayarak göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

TEBESSÜM SADAKADIR
“Dünya bize, biz de birbirimize emanetiz” diyen Demir; “Aramızda selamı yaygınlaştırmalıyız. Birbirimize tebessüm etmek bile sadakadır. Asansörde karşılaştığımız komşularımıza günaydın diyelim, tünaydın diyelim, merhaba diyelim, en azından tebessüm edelim. Kahvehanelerde, iş yerlerimizde, sokakta karşılaştığımız eşimize, dostumuza, arkadaşlarımıza tanımadığımız insanlara bile selam verelim. Onlara merhaba diyelim. Merhaba demek, benden sana zarar gelmez anlamına gelir. Karşımızdaki de bize merhaba deyince artık birbirimizden çekinmememiz gerekir” diye konuştu.

3 S’Yİ UYGULAYIN
Katılımcılara hayatlarını 3 S üzerine kurmakları gerektiğini ifade eden Demir; “Ben her ortamda 3 S formülünden bahsediyorum. Sizlere de tavsiyem bu 3 S kuralını hayatınızda uygulayın. Sevgi, Saygı ve Sadakat’ı asla ihmal etmeyiz. Hayatınızı bu 3 S üzerine kurarsanız her zorluğun üstesinden gelirsiniz” ifadelerini kullandı.

Programın kapanış konuşmasını yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz" dedi.

Program sonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından Trabzon Müftüsü Keramettin Demir’e, Of Müftüsü Recep Onat tarafından da programa katkıları nedeniyle Ballıca Belediyesi Eski Başkanı Hasan Çakır’a birer plaket takdim edildi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.04.2015 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ebuzer 2015-04-22 23:01:54

Anlamsız içi boş anma etkinlikleri statükonun günah çıkarma yerlerine dönüştü. Yukarda muhterem müftümüz ümmetin peygamberini anlamadığımızdan yakınıyor ve bazı özeleştiriler getiriyor. Bunları bu toplantılarda dile getirmenin hiçbir anlamı varmı .. o makamlarda önünüze gelen metinlerin dışına çıkabildinmi.. bu millete cuma hutbelererini bile vesayet altında okuttunuz yaratanın cihat ayetlerini yasakladınız.. yani görevinizi yaptınız.. gerçekten diyanet işleri dini korumak için değil firavunların sistemini aklamak millete hazmettirmek için kurulmuş bir teşkilattır. Bu halk en büyük cehaleti dini araştırmalarda bulunmamakla yapıyor ve alim denilen zalimlerin öğütlerine göre dini şekillendiriyor bunları adam biliyor..çocuklarına sadece kuran ve namaz başlarını öğretmekle dini öğretmeyi aynı sayıyor.. eğer siz sayın müftü ümmetin peygamberini birazcık tanımış olsaydınız böylesine şatafatlı bir hayat süren diyanet cemaatinden tiksinirdiniz.. hala bu fakir halka nasihat vermeye utanırdınız

banner90