banner102

DEREKÖY SAKİNLERİ TEPKİLİ

Of’un küçük mahallelerinden olan Dereköy Mahallesi sakinleri, TİSKİ’nin su kanalları için yaptığı çıkış kapaklarının yoldan çok yüksek bırakılmasına ve heyelan nedeniyle kayan toprakların oluşturduğu tehlikelere karşı yetkililerin duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Nisan 2021 Cuma 15:08

Toplam iki kilometrelik yolu olan Dereköy Mahallesi sakinleri, mahallenin kendi haline bırakıldığını söyleyerek birçok hizmetin diğer mahallelere göre göz ardı edildiğini söyledi.

Özellikle TİSKİ tarafından yol üzerinde döşenen su kanalları için yapılan çıkış kapaklarının yoldan yaklaşık 20 cm yüksek bırakılması, birçok aracın kaza yapma tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini ifade eden mahalle sakinleri, “Bu kapakları yaparken çalışan işçilere, neden yüksek bıraktıklarını sorduk. Yanlış olduğunu bilerek kapakları yüksek bırakan işçiler, daha sonra düzeltilebileceğini söylemeleri, hatalarının büyüklüğünü ortaya koymuştur. Defalarca Muhtarımız aracılığı ile yetkililere sorunun düzeltilmesi için şikâyette bulunduk. Fakat yine de düzeltilmedi. Biz de kendi imkânlarımız ile kapakların kenarlarını betonladık. “ diyerek bu sorunların bir an önce düzeltilmesini istediler.

BU ÇUKARA BİRİSİ DÜŞÜNCEMİ KAPATILACAK?

Yine TİSKİ tarafından döşenen su kanalının bir çıkışında yapılan çıkış yerinin kapağının ısrarlı taleplerine rağmen kapatılmadığını söyleyen mahalle sakinleri, “TİSKİ yetkilileri bize su hizmetini getirmek için kanal kazım hattı geçiriyor. Bunun için teşekkür ederiz. Fakat hizmeti külfete dönüştürmenin ne anlamı var? Yapılan çıkışların bazıları yoldan çok yüksek bırakılıp bir tanesinin de kapağını açık bırakmak hizmet mi yoksa külfet mi? Biz müdahale etsek suç oluyor. Size söylesek geçiştirip duruyorsunuz. Allah aşkına bu sorunlar geçiştirilecek sorunlar mı? Bir insan o çukur ve çıkıntı nedeniyle canı ve malına bir şey olsa bunun vebalini kim ödeyecek? “sorularını sordular.

İLLA BİRİLERİNİN CANI VE MALINA ZARAR MI GELMESİ GEREKİYOR?

Son yaşanan heyelanlarda meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle bazı evlerin ve bir kısım yolların çökme tehlikesine önlem alınmazken, ‘bu tehlikeli durumun düzeltilmesi için illa birilerinin canı veya malına zarar gelmesi gerekiyor’ sorusunu da soran mahalle sakinleri, “Afetler yaşandığında gelip incelemelerde bulunuyorlar. Yapacağız, edeceğiz diyerek adeta gazımızı alıp bizi sorumlarımız ile baş başa bırakıyorlar. Maalesef sadece seçim zamanları ve afetler olduğu zaman yetkililerin akıllarına geliyoruz. Buna da şükredeceğiz ama bu hatırlanma sadece gösterişten öteye geçmiyor. Sorun çözmeye sıra gelince nerede bir gösterişli, dikkat çeken, milletin gözünü boyayacak çalışma varsa oralara hizmet verip, bizler gibi birçok mahallenin asıl sorunlarını göz ardı ediyorlar.” Diyerek tepkilerini ortaya koydular.

VERİLEN SÖZLER NEDEN YAPILMIYOR?

‘2017 yılında 2 km lik mahalle yolunun asfaltlanacağını söylemişlerdi’ diyen mahalle sakinleri, “Bize 2017 yılında en yetkili ağızlardan iki kilometrelik mahalle yolumuzun asfaltlama noktasında ilk sırada olduğunu söylemişlerdi. Şimdi 2021 yılındayız ama yolumuz aynı şekilde duruyor. 4 yıldır yapacağız diyenler acaba yapmayacakları sözleri neden bize veriyorlar? Yapmayacaksanız söz vermeyin ve bizi yalandan kandırmayın. Veya şu şu nedenlerden dolayı yapamıyoruz deyin de yalandan da olsa bir bahaneniz olsun.” diyerek yetkililerin samimi olmaları gerektiğini ifade ettiler.  

NEDEN DİKKATE ALINMIYORUZ?

Mahallenin telefon ve internet hattının altyapısı olan Türk Telekom kablo hattı bağlı olduğu direğin rüzgarın etkisiyle yıkılmasıyla koptuğunu ve yaklaşık dört aydır aynı şekilde uyarılmalarına rağmen bırakıldığını söyleyen mahalle sakinleri, “Yaklaşık dört ay önce yaşanan şiddetli rüzgarın etkisiyle telekoma ait direk yan yattı. Direkte bulunan kablo yolun üzerine serildi. Telekom yetkililerini uyarmamıza rağmen gelen giden olmadı. Telefon ve internet hattımız o günden beri kesilmiş vaziyette. Hizmetin verilmediği hatta aylık fatura ödüyoruz. Faturalarda kesinti olmuyor ama hizmete sıra gelince aylardır iki direği sağlamlaştırıp bir hattı tamir edemiyorlar. Bu şekilde de insanlara hizmet ettiklerini söylüyorlar. “ diyerek kendilerinin adeta yok sayıldıklarını ifade ettiler.  

Son Güncelleme: 23.04.2021 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90