banner102

Dernek Üyelerinden İnsanlık İçin Örnek Davranış

2007 yılında Of İlçesinde kurulan ve sosyal faaliyetlerle adını duyuran Genç Aydınlar Derneği, her ay düzenledikleri doğa gezilerinde karşılaştıkları doğal alan kirliliği karşısında duyarlı davranıp kendi imkânları ile bu kirliliği ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Ağustos 2014 Çarşamba 17:02
Dernek Üyelerinden İnsanlık İçin Örnek Davranış
Son çevre temizliği çalışmasını Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Tirovit Yaylasında bulunan Yıldızlı (Çofkun) gölüne düzenledikleri doğa gezisi sırasında yapan Genç Aydınlar Derneği Üyeleri, karşılaştıkları çöp manzarası karşısında, insanın olumsuz etkilerine karşın olumlu bir çalışma yaparak çöpleri temizlediler.

Konu hakkında muhabirimize açıklama yapan Genç Aydınlar Derneği Genel Sekreteri Ümit Öztürk, “Doğal alanlara yapay kirleticiler (plastik atıklar, organik çöpler, ağır metaller-piller v.b.) insan faktörü ile taşınmaktadır. Yapay kirleticiler küresel iklim değişikliği ile zor durumda olan doğal alanlar üzerindeki baskıyı olumsuz yönde artırmaktadır. Yaylacılar, günlük piknikçiler, doğa gezisi yapan doğaseverler, dağcılar gibi insanlar doğal alanlar üzerinde varlıkları ile baskı kurdukları gibi, doğal alanlara taşıdıkları kirleticiler ile de baskıyı artırmaktadır. Biz de doğal alanlara yürüyüş yaptığımızda doğal alan için, üzerine bastığımız çimden, bedenimizle taşıdığımız bakterilere kadar baskı oluştururuz. Doğal alanlara varlığımız ile baskı unsuru oluştururken bir nebze katkı yapmak için doğal alandan kirleticiler bizlerin eliyle uzaklaştırılması derneğimiz doğa korumada fikirsel yapısını yansıtmaktadır. Bizler de Tirovit Yaylası Yıldızlı gölü için de aynı uygulamayı yaptık. Tüm bölge insanımızın doğal miraslarımıza baskı oluşturmaması gerekmektedir.” dedi.

Öztürk, "Genç Aydınlar Derneği olarak Of İlçesinde 2007 yılında kurduğumuz bu derneğimizi, gerek çevremize karşı sorumlulukların bilinmesi, gerekse çevrede oluşan sorunlara karşı duyarlı bir gençlik yetiştirmek için, gençlerin olumlu yönde örnek alacağı birçok faaliyette bulunduk. İnsanların akıl almayı sevmediği bir dönemde kimseye akıl verme meraklısı değiliz, herkesin insanlığın gereğini yapması ve doğal alanlara ve çevremizde kirleticileri taşımaması bizim için yeterlidir.” diye ifade etti.

Son olarak her yere atılan kirleticilerin, çöplerin aynı zamanda kul hakkı olduğunu da hatırlatan Öztürk, bu konuda kendilerine yardım eden ve bu hususta duyarlı olan bütün vatandaşlara teşekkür etti.









Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 06.08.2014 17:12
Anahtar Kelimeler:
Ümit Öztürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baştürk 2014-08-07 13:40:11

tebrik ediyorum.hakkaketen çok güzel bir duyarlılık.

Avatar
zafer 2014-08-08 22:09:27

işte haber bu ya
insanlara insan olmanın yolunu gösteriyor helal olsun

Avatar
neco 61 2014-08-08 22:15:03

gercekten güzel bir olay. piknik yapıyoruz, falan mesire yerindeyiz,filan yayladayız diye resim çektirip arkadaşlarına ballandırarak anlatan, yemek yemekten temizlemeye fırsatı kalmayan gittiği yeri belediyenin çöp tesisi gibi bırakanlara bu haberi okutmak lazım.

Avatar
mesut 2014-08-08 22:16:37

temiz insan temiz çevre temiz toplum
doğaya saygı insana saygıdır. sevgilerle........

Avatar
samet 2014-08-08 22:18:49

doğa için çal-ma temiz bırak.ya neden çevreyi kirletenlere ceza yazılmaz

Avatar
osman 2014-08-08 22:21:22

ya bu haberi gezizekalılarda okusada doğa ya saygının temizlikle olduğunu anlasalar. ama nerde ge-z-ri zekalılar işte

Avatar
abdulkadir sönmez 2014-08-18 09:30:10

haber çok güzel faaliyet süper doğanınn o güzel manzarasının koskoca logo ile çirkinleştirilmesi hoş değil daha uygun bir logo olabilir ...bu ne ..

banner90