banner102

DİNBİRSEN'den O Olayla İlgili Basın Açıklaması!

DİNBİRSEN Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan geçtiğimiz hafta Of Belediye Konferans Salonunda "Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Artırılması’ adlı bir programda yaşanan ve ulusal basında gündem olan olayla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Nisan 2016 Pazartesi 17:00
DİNBİRSEN'den O Olayla İlgili Basın Açıklaması!

 Of Belediye Konferans Salonunda yaşanan olayın Of'umuza hiç yakışmadığını dile getiren İl Başkanı Celalettin Akçadoğan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla yurt çapında organize edilen ‘Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Artırılması’ adlı bir program kapsamında Of’taki Belediye toplantı salonunda seminer düzenlendi. Programa imamlar davetliydi. Konuşmacılar ise AFAD görevlisi ile Diyanet’in görevlendirdiği Vaize Ayşe Yılmaz hanımefendiydi.

AFAD görevlisini herkes dinledi. Sıra hanım konferansçı ya gelince İstenmeyen olaylar oldu. Maalesef Toplumun önünde olan kişiler olarak aklı selim düşünmez ve fevri hareketler de bulunursak kendimize ve çevremize zarar vermiş oluruz. Salonda Yaşanan olay Ofumuza hiç yakışmadı. Bizler yaşanan bu alayda birilerini suçlamak yada birilerini aklamak gibi bir çapa içerisine girmeyeceğiz.  Oluşan olgu Diyanet’e, İmamlar’a, hatta Ofumuz’a zarar vermiştir.

Bu meyanda organizeyi yapan, iştirak eden ve Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu,na bazı sorularımız olacaktır.

İL MÜFTÜLÜĞÜ: Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla ve İl Müftülüğünün öncülüğünde yapılan toplantıya daha titiz davranamaz mıydı. Olayın ne olduğunu doğru dürüst anlatıp konuşmacıyı öyle gönderemez miydi. Program esnasında en azından Ayşe Hanım’dan önce birisi çıkıp programı izah edemez miydi. Yoksa Projenin dokunulmazlığımı vardı?

SALONDA BULUNAN DİN GÖREVLİSİ kardeşlerime  sormak istiyorum? Size Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Artırılması’ile ilgili programa katılmak zorunda olduğunuzu söylemediler mi? 657 tabi olduğunuza göre hoşunuza gitmese de uymak zorunluluğunuz yok muydu? Toplantıya katılıp Atmosferi gördünüz sizin dini bilginiz Sayın başkandan eksik mi idi ki sesiniz çıkmadı. Şayet orada size göre dini açıdan sakınca var idiyse neden salonu terk etmediniz. Yok idi ise oradaki nezaketsizliğe neden seyirci kaldınız? Salonda olan meslektaşlarımın kaç tanesi müftülüğe dilekçe verip bundan böyle kadın konuşmacı dinlemek istemediklerini söyledi. Hariçten gazel okumakla olmuyor bu işler. İnandığın doğrularda dimdik ayakta duracaksın ki inandıran olasın.

OF BELEDİYE BAŞK VEKİLİ  Sayın Halil Alireisoğluna gelince yapmış olduğu eylem en hafif tabiriyle büyük Nezaketsizliktir. Keşke olmasaydı. Başkan vekiline düşen kendini bu eylemi yapmak zorunda bıraktırıp galeyana getiren perde arkasındaki kişileri açıklaması vede Ayşe YILMAZ Hanımefendiye karşı yaptığının doğru olmadığını beyan etmesidir. Nitekim Sayın Başkan Vekiline şu hatırlatmayı yapmak gerekir

Erkek sahabelerin sorunları üzerine Peygamber efendimizin örnekliğini anlatarak vaaz eden Hz. Aişe validemize ne diyeceksiniz? Peygamber efendimizin vefatının ardından kızı Hz Fatmanın babasından miras kalan Fedek arazisi üzerindeki hakkını aramak için yaptığı Mescidi nebevideki konuşmasına ne diyeceksiniz?

Bütün bunları alt alta koyduğumuzda Ortaya şüyuu vukuundan daha beter bir olay meydana çıktı. Temennimiz Hangi makam veya mevkide olursak olalım Ofumuzun misafirperverliğine halel getirecek işlerden kaçınmamız olmalıdır."

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 04.04.2016 17:01
Anahtar Kelimeler:
Celalettin Akçadoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mukavim 2016-04-04 17:18:55

Halil Başkan'ı tebrik ediyoruz. Esas yakışmayan şey; Diyanet gibi bir camianın en hassas noktanın kadın olduğu bir zamanda bu tür programları tertip etmesidir. Sen Resulullah (sav)'in ashabından bir takım örnekler veriyorsun da
Allah'ın
" Peygamberin hanımları sizin annelerinizdir" buyurarak bize anne yaptığı kadınlar hakkında "onlardan bir meta isteteceğiniz zaman perde arkasından isteyin" ayeti kerimesini ve emri ilahisi'ni neden göz ardı ediyorsun!
Kaldı ki Resulullah (sav) dizinin dibinde nefsi terbiye olmuş mübarek zatlarla sen bu azgın nefislere sahib ahir zaman fertlerini bir mi tutuyorsun!
" huzuruna haşrolacağınız Allah'ın emirlerine asi olmaktan sakının!..

Avatar
Vatandaş Rıza 2016-04-04 23:16:15

Ey imamlar nasıl bir topluluk oldunuz.Hakkı hak bilip söylememek munafikliktir,sizlerde ılımlı müslüman oldunuz bir din görevlisi ,bir din görevlileri sendikası böyle bir açıklama yapamaz . Gerçi sizin başka işleriniz var siz olmasanız kim of ta müteahhitlik yapacak sagolun vatandaşlar sizler sayesinde ev sahibi oluyor .Düzenin elemanları oldunuz yazık size . ALLAH tan korkun 657 den değil Müftülerden değil tek bir olan yaratandan korkun . Bu bir plan di sizlerde buna sacayak oldunuz yazık size çok yazık .MUAKKAK Kİ ALLAH PLAN YAPİCİLARİN EN BÜYÜĞÜDÜR.

Avatar
Bayezid 2016-04-04 23:45:50

Sayın sedikacı çakma imam sen 657 den önce 6666 ya tabi olduğunu unutma hepiniz maddenin kulu oldunuz perdenin arkasını ötede gösterckeler size rahat edeceksin ordaki görünce

Avatar
Müteahitler 2016-04-05 00:46:37

Ne şiş yansın ne kebap misali açıklama yapıyorsunuz olmaz öyle şey arkadaş . Adam gibi tarafını belli et Haktan yanamısın yoksa düzenden yanamı,gerçi oda sorumu cevabı belli parsellenmiş inşaata hazır arsadan yanasınız !!!

Avatar
VATANDAŞ FATİH @Müteahitler 2016-04-05 13:57:22

BENCE BEN DIŞARDAN TAKİP ETTİĞİM KADARI İLE SAYIN BAŞKAN HAKLI VE ONUN DEDİĞİ SADECE OF A ZARAR GÖRMEMESİDİR BİR AMA BEN KARŞINIZ KİM GELİRSE GELSİN DİNLEMEK ZORUNDAYIZ HATTA SAYGI GÖSTERMELİYİZ.

Avatar
ivyanlı 2016-04-05 21:27:52

böyle eğitimsiz kişileri başkan yaparsanız olacağı budur

Avatar
Abdullah Babaoglu 2016-04-06 00:06:33

Evet, konjokture ve güç otoritelerine veya sesi yüksek çıkanlara taranır cinsten taraf belirlemeler , ne şiş yansın ne kebap misali mesajlarla bir sonuca varolmaz. İslam hukuku ve ahlaki prensiplerine göre karşı çıkış haklı ,ancak şekli ve usulü kırıcı olmuştur.Resulullahin kızı ve hanımları ümmete mescitte konferans vermemiştir.işi yanıltmasın kimse. Frdek arazisi bir savunma hakkını kullanmadır. Hz. Aişe ümmetin annesi dir. O da daima dikkatlidir. Mukavim adlı yorumcu bey olayı güzel yorumlamıştır .tesekkur ediyorum.Muhafazakar kesimin dustugu çelişki bu olayla açığa çıkmış ,Bazı dini olduğunu iddia eden sitelerin bile ne kadar zavallı ve korkak, ikili oynamak zorunda olduklarını acı acı seyrettikten.Amma inşaallah bu olay ilerde yeni planlamalarda alt yapı ya oluşturur ya da , yeni provakatör eylemlere kapılar açar .Her işte yamultmadan, kaçak gureşmeden musluman için ölçü Kuran ve Sünnet.selamlar.

Avatar
Rümüz Of 2016-04-06 18:53:08

Dinbirsen temsilcisine; kraldan fazla kralcı olmaya gerek varmı ?

banner90