banner102

Diyar-ı Mânâ Of

Türkiye'nin önde gelen yazarlarından olan ve uzun süredir Of'un Nabzı web sitesi ve gazetesinde de yazılarının paylaşıldığı Atilla Mehdigil, Of İlçesi ve ilçede önemli bir yeri olan Of'un Nabzı gazetesi hakkında çok önemli yazı kaleme aldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Eylül 2014 Pazartesi 16:34
Diyar-ı Mânâ Of
Of Osmanlı döneminde adeta medreseler şehri olarak bilinirdi. Bugün dahi unvanı üzerinde taşıyor. Bu Of’un mânâ kalbi olmasındaki en büyük pay olsa gerek. Of’ta Medreselerin varlığı 1400’lü yıllara dayanıyor.

Cumhuriyet döneminde dahi ülkenin dört bir yerinden gelip Of’ta medrese eğitimi görenler olmuş. Of’ta yetişip ülkenin dört bir yanına gidip irşat çalışmaları yapmış çok sayıda âlim mevcuttur. Bunların en meşhurlarının başında Gagoşimzade Hacı Muhammed Efendi, Güvelioğlu Müderris Hüseyin Efendi yine Güvelioğlu Mahmut Efendi, Hacıfeyzioğlu İbrahim ve Osman Efendiler, Hacı İlyas, Hacı İsmail, Hacı Mehmet Şükrü Bıyıkoğlu, Hacı Mehmet Efendi ve Hacı Sait Efendi, Hacı Sarmusakoğulları ailesinden birçok âlim, Hacı Tahir Efendi, Hacı Yusuf Efendi, Hafız İbrahim Efendi, Hanecizade sülalesinden gelen âlimler… vs gelir. 

Yazının devamı için Tıklayın...

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.09.2014 18:05
Anahtar Kelimeler:
Atilla Mehdigil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90