banner102

DİYARBAKIR, KARADENİZLİ ÖĞRENCİLERİ BAĞRINA BASTI!

Karadeniz’den yola çıkan Üniversiteli öğrenciler Güneydoğu Anadolu bölgesinde ‘’Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi’’ kapsamında ziyaret edilecek illerin ilki olan Diyarbakır’da bir dizi ziyarette bulundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Mart 2018 Cumartesi 14:20
DİYARBAKIR, KARADENİZLİ ÖĞRENCİLERİ BAĞRINA BASTI!

Diyarbakır’ın tarihi ve turistlik noktalarını ziyaret eden öğrencilere Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcıları Ersan Bilgin ve Hüseyin Altay, Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin ve MEDAV üyeleri eşlik etti.


İLK DURAK DİYARBAKIR

Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize’den 50 Üniversite öğrencisi Din Görevlileri Derneği (Din-Bir-Der), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV)’ın hazırladığı ‘’Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi’’nin ilk durağı Diyarbakır’da öğrencilerle buluştu. Öğrenciler Mardin, Batman, Siirt, Bitlis ve Muş illerini de ziyaret edecek.


ULU CAMİİ’DE DUGUSAL ANLAR YAŞANDI

Peygamber ve Sahabe kabirleri ziyaretiyle başlayan Diyarbakır gezisinde öğrenciler Diyarbakır esnafını selamlayarak şehir merkezinde dolaştı. Cuma namazını Ulu Cami’de kılan öğrenciler namaz çıkışı cemaatle musahafalaştı. Duygusal anların yaşandığı mufahalaşma da Diyarbakırlılar Karadenizli öğrencilerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Karadenizli öğrenciler ise Diyarbakır halkının kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirtti.


KARADENİZLİ ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ DURAĞI MARDİN!

Diyarbakır ziyaretlerinin ardından “Kardeşlik Köprüsü Gençlik Projesi” kapsamında Karadenizden gelen Üniversiteli öğrencilerin ikinci durağı Mardin oldu.

Din Görevlileri Derneği (Din-Bir-Der), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) tarafından organize edilen “Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi” kapsamında Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize’den Mardin’e giden 50 Üniversiteli genç sabah kahvaltısını Hacı İsmail Kaya Medresesinde yaptı.


MARDİN İSLAM ŞEHRİDİR

Medresede yapılan kahvaltının ardından gerçekleşen karşılama programında konuşan Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, “Bizi burada ağırlayanlardan Allah razı olsun. Buradaki kardeşlerimiz de daha önce bizim Ankara’da düzenlediğimiz eğitime katıldılar. Mardin kültür ve medeniyet beşiğidir. İslam şehridir. Bizim için bütün illerimiz önemlidir ancak Mardin’in ayrı bir yeri vardır. Diyarbakır’daydık oradaki kardeşlerimiz bizi bağırlarına bastılar. Aynı şekilde Mardinli kardeşlerimizin de bizleri bağırlarına basacaklarına şüphemiz yoktur.” dedi.


HAYIRLARA VESİLE OLACAK İNŞALLAH

Karadenizli öğrencilerle beraber olmaktan ve onları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Muhammed Tayyip Elçi, “Burada tüm kardeşlerimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burada yeraltı zenginliklerimizi ziyaret edeceksiniz. Yeraltı zenginliklerimizden kastımız şehid ve şühedadır. İnşAllah ziyaretleriniz sizler, bizler ve ülkemiz için faydalı olur. Tarihi yerleri ziyaret edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Program sonunda Karadenizli ve Mardinli öğrenciler Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Muhammed Tayyip Elçi’nin ümreye gidecek olmasından dolayı vedalaştılar. Öğrenciler gün boyu Mardin’de tarihi yerleri ziyaret edecek. Öğrencilerin Mardin’den sonraki durağı ise Batman olacak.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 24.03.2018 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90