banner102

Dünyanın en büyük sorunu TEVHİD

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen OF AGD Konferanslarının bu haftaki hatibi Trabzon İl Vaizi Mehmet Altuntaş oldu. Konferansta konuşan Altuntaş, insanlığın en önemli sorununun TEVHİD olduğunu söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Nisan 2017 Perşembe 14:13
Dünyanın en büyük sorunu TEVHİD
Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin Perşembe Konferansları adı altında düzenlediği eğitim konferansları, ilçemizde aynı gün ve saatlerde yapılan Mahmut Efendi Cemaatinin eğitim sohbetlerinden dolayı Çarşamba gününe alındı.

Daha öncede Çarşamba günleri yapılan ve Cemaat sohbetlerinden dolayı Perşembe günlerinde yapılmaya başlayan Eğitim Konferansları, yine aynı sebepten dolayı Çarşamba gününe alındı.

Trabzon İl Vaizi Mehmet Altuntaş Of AGD Konferans salonunda yaptığı konuşmada, dünyadaki bütün sorunların esas nedeninin, Müslümanım diyenlerin Tevhid anlayışlarındaki eksikliğin olduğunu ifade etti. Altuntaş, “Müslümanlar olarak kendi içimizdeki sorunları batılın anlayışı ile değil, Tevhid anlayışı ile çözmek zorundayız. Gücü ve kuvveti beşerde değil, bizleri yoktan var eden, yaşatan, yöneten ve rızık veren Yüce Rabbimizde görmeliyiz. Emri dinlenecek, korkulacak ve sevilecek tek merci olarak Yüce Rabbimizi görmediğimiz müddetçe sorunlardan kurtulamayız.” dedi.

En büyük tehlikenin şirk olduğunu sözlerine ekleyen Altuntaş, “Yüce Rabbimizin emirleri karşısında bende bir söz söyleyeceğim, bu benim, cemaatimin veya partimin görüşü daha doğrudur, bu zamanda bu emirler geçerli olmaz, günümüz şartlarında bu görüşler daha doğru olur diyerek kendimizi büyük bir tehlikenin içine atmaktayız. Hâlbuki hangi zaman ve şart olursa olsun insanlığın kurutuluşu Allah (Celle Celalühü) ve Resülünün (Selllallahu Aleyhi Vesellem) emir ve yasaklarına uymakla olur. Bu yolun dışında bir yol aramak felakete talip olmak gibidir.” diyerek her Müslümanın Tevhid konusunu çok iyi kavraması gerektiğini söyledi.








Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.04.2017 14:17
Anahtar Kelimeler:
AgdMehmet Altuntaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90