banner102

Dünyaya Niçin Gönderildik?

'Perşembe Sohbetleri' adı altında Of AGD Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Eğitim Konferansının Şubat ayı 3. sü, Yemişalan Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Salih Ulusal'ın 'Dünyaya Niçin Gönderildik?' konulu sohbeti ile gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Şubat 2016 Cumartesi 19:15

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin de iştirak ettiği konferansta konuşma yapan Salih Ulusal, her Müslümanın kendisine sorması gerektiği bir soru olan 'Ben Dünyaya Niçin Gönderildim' konusunda Ayet ve Hadis-i Şeriflerle açıklamalar yaptı.

 Yeryüzüne gönderiliş gayemizin yeryüzüne Hakkı hakim kılma görevi olduğunu söyleyen Ulusal, "Yaratılan ve yaratılacak olan bütün insanoğlu sadece ve sadece imtihan için gönderilmiştir. Bu imtihanın şartı da; Allah (Celle Celalühü) yolunda malları ve canlarıyla mücadele edenler ile batılın (şeytanın) yolunda mücadele edenlerin birbirinden ayırt edilinceye kadar mücadele etmektir. Kısaca Hak ve batıl mücadelesi için dünyada yaşam sürmekteyiz." dedi.

Ulusal, "Dünya ve ahiret saadetini isteyen, kendisini yoktan var eden (Yaratan) Yüce Rabbimizin emir ve yasaklarına uymak zorundadır. Huzur saadet, emir ve yasaklara uyduğumuz seviyede olacaktır. " diyerek imtihanın ana maddelerinden olan cihad ibadetinin özelliklerini günümüz yaşantısından örnekler vererek ayet ve hadislerle açıkladı.   

Son Güncelleme: 20.02.2016 19:15
Anahtar Kelimeler:
Salih Ulusal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil yaman 2016-02-23 22:38:00

Bu milletin ibadeti kendine siz diçin karışıyorsun.ozaman siyaset yapmayın sadece ibadet yapın hem ak parti gereken siyaseti yapıyor sen bırak saadetti.gel ak partiye

Avatar
Hakkı söyler 2016-02-27 11:12:32

Adil denen zavallı.sus ve haline ağla!Adammısın insanmısın bir sor bakalım kendine.

banner90