banner102

Egede Kardeşlik Rüzgarı

Of Ticaret ve Sanayi Odası, Menemen Ticaret ve Sanayi Odası ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ile bölgesel anlamda yatırım ortamının gelişmesine katkı sağlamak, ortak projelerde işbirliği yapmak, Odalara kayıtlı üyelerin ortak menfaatlerine hizmet edecek işlerde birlikte hareket etmek amacıyla Kardeş Oda Protokolü imzaladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Ocak 2016 Salı 08:08
Egede Kardeşlik Rüzgarı

 İlk olarak Menemen Ticaret Odası na gerçekleştirilen ziyarette bir araya gelen iki oda yöneticileri, iş birliği protokolü imzaladı. İmza törenine, Menemen Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, MTO Meclis Başkanı Ali Azgın, Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, Oftso Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü ve her iki odanın meclis üyeleri katıldı.

Menemen Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, törende yaptığı konuşmada, "Karadenizin enerjisi ile İzmir’in sıcaklığını birleştiriyoruz. Oftso yakından tanıdığımız kardeş olmak istediğimiz bir odamızdır. Kardeş olmaktan çok mutluyuz" dedi

Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral ise yaptığı konuşmada, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral’a, Meclisine ve emeği geçen herkese bizi böyle nezaketle ağırladıkları için teşekkür ederim dedi.

“ Kardeş oda olarak her türlü yardımı ve imkânı sizlerle paylaşmaya hazırız. Yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle birlikte çalışmalarda ortak hareket etmek isteriz, kardeş odamızla hem imza atmak hemde ortak projeleri konuşmak için buradayız ” dedi. İmzalanan protokolün sadece bir kardeşlik protokolü olmasından öte gerçekten OF TSO’nun ve Menemen Ticaret Odası’nın faaliyetlerini, birbirleriyle yazı, fotoğraf ve haber paylaşımı, eğitim iş geliştirme ve diğer odalarla olan teknik destekleri, birimler arası personellerin kardeş odalarla beraber çalışmaların yapılması gibi düşüncelerimiz var. Gerçekten altı dolu sonuç getirecek bir çalışma olmasını istiyorum bunun için için geldik. Hemen akabinde Menemen’de ne tür yatırımlar yapılabilir, ne tip fırsatlar vardır, hangi sektörlerde imkânlar, yer altı yer üstü zenginlikleri nelerdir gibi bize böyle detayları çıkartacaksınız inşallah, biz de ona göre iş adamlarımızı ile birlikte hemen bir sonraki ziyarette iş görüşmelerini birebir yapmak üzere yeniden ziyarete geleceğiz. Tekrar sizlere bizi ağırladığınız için teşekkür ediyor en kısa sürede Of a bekliyoruz” diye konuştu.

İmzalar ve plaket sunumu ile sona eren imza töreninin ardından şehir turu yapıldı.

Şehit Kubilay anıtına ve Menemen Şehitliğine ziyaret düzenlendi, Topçu Yüzbaşı Oğuz Özkara tarafından şehitlik, anıt ve Kubilay olayı hakkında bilgi verildi.

Programın ardından Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, imzaladıkları protokol ile kardeş oda olan Of Ticaret ve Sanayi Odası ile ve Menemen Ticaret Odası'nın yönetimini makamında ağırladı.

Demirağ, ziyaret için teşekkür ederek konuklara Foça'nın tarihi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Aynı zamanda ilçeyi de gezen heyet arasında yer alan Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, Foça'ya hayran kaldıklarını ifade ederek, "Kardeş odamız bizi Foça'ya getirdi, Yılmaz başkana teşekkür ederiz. Foça'ya hayran kaldık. Genç ve dinamik belediye başkanımız bizleri profesyonel rehber gibi gezdirdi. Sizleri de Of'ta ağırlamak isteriz" dedi.

Menemen temaslarının tamamlanmasının ardından Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası na hareket edildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasında  bir araya gelen iki oda yöneticileri, kardeş oda  protokolü imzaladı. İmza törenine, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü ve her iki odanın Meclis üyeleri katıldı.

Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral: "Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki kardeşliğimiz hayırlı işe yarasın. Turgutlu bizim için çok çok önemli bir yer. Kardeş oda olarak her türlü imkanı sizlerle paylaşmaya hazırız. Yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle birlikte çalışmalarda istişare etmek isteriz. Kardeş odamızla hem imza atmak hem de ortak projeleri konuşmak için buradayız." diye konuştu.

Turgutlu Tso Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ise: “Sizleri Turgutlu’da ağırlamaktan son derece mutluyuz. Karadeniz deyince aklımıza ilk Of geliyor. Biz Of’ta çok iyi bir şekilde ağırlandık. Of’taki ilgiyi başka bir yerde göremedik. Of Ticaret ve Sanayi Odası ile hep iş birliği içinde olduk. Of’la hep iç içe yaşadık. İş birliğimiz devam edecek. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Of Ticaret ve Sanayi Odası’yla kardeş oda olduğumuz için mutluyuz.” dedi.

Konuşmaların ardından iki odanın yönetim kurulu ve meclis başkanı tarafından kardeş oda protokolü imzalandı. Karşılıklı plaketler takdim etti.

Törenin ardından Salihli Ticaret ve Sanayi Odası na da bir ziyaret gerçekleştirildi.

Turgutlu nun önde gelen Sanayi firmaları Orka Tarım ve Seramiksan fabrikalarında incelemelerde bulunuldu.

Turgutlu Karadenizliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği de Ziyaret edildi.​

Son Güncelleme: 05.01.2016 08:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90