banner102

Emekli ve Hasta Öğretmenlere Vefa Ziyareti!

24 Kasım Öğretmenler Günü Of’ta yoğun etkinliklerle kutlanıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu başkanlığında öğretmenlerden oluşan heyet öncelikli olarak Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu makamlarında ziyaret ederek çiçek sundular.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Kasım 2015 Perşembe 02:22
Emekli ve Hasta Öğretmenlere Vefa Ziyareti!

Of’ta ve ülkemizin değişik yerlerinde hizmet edip emekli olan öğretmenler evlerinde ziyaret edildi. Uzun yıllar Of İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Lisesi’nde idarecilik yapan Dursun Abdullahoğlu’na ziyarette bulunuldu. Ziyarette Dursun Abdullahoğlu duygulu anlar yaşadı.  Abdullahoğlu duygularını; “ Böyle özel günde bizleri unutmayıp ziyaretimize geldiniz Allah razı olsun. Gerçekten duygulandık. Bu mesleğin en güzel yanı böyle ummadığınız bir zamanda öğretmenlerin, öğrencilerin ve idareciler tarafından ziyaret edilmektir. Bizi fazlasıyla mutlu eden bu günde sizlerin de öğretmenler gününüz kutlu olsun.” diyerek duygularını ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da konuşmasında; ” Bizlerin hayatlarında önemli yerleri ve değerleri olan sizler gibi değerli hocalarımızı ziyaret etmek bizi mutlu ediyor.  İnşallah bu sene çok farklı bir formatta Öğretmenler Günü kutlaması planladık. İlk ayağını siz değerli öğretmenlerimizi ziyaretlerle başladı. Akşam Belediye başkanımızın öğretmenlerimiz için verdiği yemeğe katılacağız. Perşembe günü akşam yatsı arası vefat eden öğretmenlerimizin ruhu için hatmi şerif okutacağız. Cuma günü vefat eden öğretmenlerimizin kabirleri ziyaret edeceğiz. Kısacası dolu dolu ruhuna uygun bir Öğretmenler Günü  haftası kutlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra eski Of Belediye Başkanı ve emekli öğretmen Semahat Sarıalioğlu ziyaret edildi. Ziyarette misafirlerine elleriyle hazırladığı pasta ve börek ikram eden Semahat Sarıalioğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti  şu sözlerle; “ Bizi hatırlayıp ziyaretimize geldiniz bizi çok mutlu ettiniz. Hayattaki değişmez ve değerli kazancımız emekli olunca hatırlanmaktır. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı değerli Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu  ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Allah sizlere de böyle hatırlanmayı nasip etsin. ”ifade etti.

Emekli öğretmenlerden İrfan Göktaş ise iş yerinde ziyaret edildi. Ziyarette konuklarına çay ve pasta ikram eden Göktaş;” Ziyaretiniz gerçekten bizim için sürpriz oldu. Çok memnun olduk. Demek ki iyi şeyler yapmışız. Görevdeki arkadaşlarımız bizleri unutmamışlar, sağ olsunlar. İnşallah onlar da unutulmayacaktır.” Diyerek güzel temennilerde bulundu.

Ziyaretlerin Trabzon ayağında ise uzun yıllar Of’ta öğretmenlik ve idarecilik yapan Kadir Kazan ve eşi Hamdiye Kazan ziyaret edildi. Ziyarette oldukça duygulanan Kazan ailesi adına konuşan Kadir Kazan ;” Bizim meslekte emekli olmak çok zor bir duyguymuş. Bugün bir okulun yanından geçince duyduğum zil sesiyle heyecanlanıyor, duygulanıyor öğretmenlik formatına bürünüyorum. Bu duygu anlatılmaz, ancak yaşanır. Rüyalarımızda hala ders işliyor, okul sorunlarıyla uğraşıyoruz. Of halkına, eğitim camiasına her daim bizim yanımızda yer aldığı için, bize yardımcı olduğu için yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız sayın müdürüm Allah eksikliğinizi vermesin, Allah hayırlı nice güzel işler yapmanızı nasip etsin.” temennisinde bulundu.

Geçen yıl geçirmiş olduğu ağır hastalık nedeniyle tedavi gören Miktat Sarıalioğlu Teknoloji Tasarım  Öğretmeni Serhat Bıyıkoğlu da Maçka’da hastanede  ziyaret edildi. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da ziyarete katıldı. Serhat hoca ziyarette; “Gerçekten insan yaşarken bazı şeylerin farkına varamıyor. Mesela engelli yollar sağlıklı iken çok dikkatimi çekmezdi. Şimdi ise ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyorum. Halime çok şükrediyorum. Yarın ne olacağımızı kimse bilemez. Onun için insan her şeye hazırlıklı olması gerekir. Allah devletimize zeval vermesin. Burada her türlü sağlık hizmetinden yararlanıyoruz. Hastalığımız sürecinde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan sayın belediye başkanımız, değerli müdürümüz ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yoğun işleriniz arasında ziyaretinize çok mutlu oldum. Allah razı olsun. Sizlerin de Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. ” dedi.  Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu  da ziyarette;” Öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Onlar ülkemizin geleceğini inşa ediyorlar. Onlar için neler yapsak azdır. Tekrar Serhat hocama geçmiş olsun diliyor Öğretmenler Gününü kutluyorum.” dedi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 26.11.2015 02:33
Anahtar Kelimeler:
İdris Kabahasanoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90