banner102

Empati Kurmalıyız!

Saadet Partisi Of Gençlik Kolları Başkanı Murat Gözütok, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Aralık 2016 Cuma 09:22
Empati Kurmalıyız!

Her insanın engelli adayı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Of Gençlik Kolları Başkanı Murat Gözütok, "Yürüyemeyen, konuşamayan, göremeyen, duygularını anlatamayan ve bizler gibi her istediğini yapamayan engellilere karşı empati kurmalıyız. " diyerek onlar gibi olmamak için hiçbir garantimizin olmadığını ifade etti.

'Yaşantımızın bütün alanlarında onlara da yer ayırmalıyız' diyen Gözütok, "Sokaklar, işyerleri, sivil toplum kuruluşlarının mekanları, resmi daireler, alışveriş mekanları ve diğer tüm alanları engellilere uygun yapmalıyız.  Bunun için başta yöneticiler olmak üzere bütün vatandaşlara çok büyük görev düşmektedir. " dedi.

Gözütok, "Sokaklarda aracımızı park ederken, engellilerin geçebileceği kaldırım giriş çıkışlarını kapatmamalıyız. Belediye olarak ta bu tür sorunları engellemek için kaldırımlardaki engelli giriş çıkışlarını kontrol altına almalı ve araçların park etmemesi için engeller koymalıdır. Aynı şekilde kaldırımlardaki iniş çıkışların, çukur ve deliklerin kontrol edilmesi ve bütün vatandaşların rahatlıkla yürüyebileceği şekle sokulması gerekmektedir. Özellikle belediyelerin bu konuda çok hassas davranması gerektiğine inanıyorum. Çünkü kaldırımları, üst ve alt geçitleri, yaya geçitlerini, kurumların giriş ve çıkışlarını engelliler için uygun yapacak olan Belediyelerdir. Bu konuda belediyeler gereğini yapmalı ve vatandaşlara da örnek olmalıdır. " diyerek her vatandaşın engellilere karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.12.2016 23:54
Anahtar Kelimeler:
Murat Gözütok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90