banner102

Endüstri Meslek Lisemiz Geleceğin Yıldızı

Mercedes Benz Türk’ün yeni sosyal sorumluluk Projesi olan “Endüstri Meslek Lisemiz Geleceğin Yıldızı” Projesi Laboratuvar açılışı Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Anadolu Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Aralık 2016 Cuma 15:24
Endüstri Meslek Lisemiz Geleceğin Yıldızı
 Açılışa Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Mercedes Benz Türk Yetkilileri, Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri, okul ve kurum müdürleri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Mercedes Benz Türk yetkilileri ve Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, proje hakkında bilgi verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ilçemize yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “Her işin başı eğitim prensibini benimseyen Mercedes Benz Türk, sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ile uzun yıllardır Türkiye’nin çağdaş geleceğine katkıda bulunuyor. Hem şirket içinde hem şirket dışında eğitim ve kişisel gelişimin desteklenmesi, Mercedes Benz Türk’ün sosyal sorumluluk felsefesinin temelini oluşturuyor.

Bu amaçla ülkemizde 30 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin motor bölümlerinin laboratuvarları yenileniyor. Proje kapsamında yenilenen HMB Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Teknoloji laboratuvarı her yıl ortalama 40 öğrencinin tam donanımlı eğitim almasına katkı sunacak.

Teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılacak ve her okula üzerinde eğitim gerçekleştirilecek birer adet kamyon bağışlanarak, Mercedes Benz laboratuvarları ile eğitimin desteklenmesi ve otomotiv sanayiinin destek ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu kalifiye teknisyenlerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 Okulumuza kazandırılan bu laboratuvarın maliyetinin yarısı Mercedes Benz Türk tarafından, diğer yarısı ise Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy tarafından karşılanmıştır.

Biraz sonra açılını yapacağımız Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğinde Mercedes Benz Türk’ün gerçekleştirdiği proje kapsamında yenilenen ilk laboratuvarlardan biri olan HMB Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuvarı öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Katkılarından dolayı şahsım ve eğitim camiası adına Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy’a, aramızda bulunan Mercedes Benz Türk yetkililerine teşekkür ederim.”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş konuşmasında ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman yetiştirmenin öneminden bahsederek “Ülkelerin zenginliği parasıyla, malıyla mülküyle, sanayisiyle değil, yetişmiş nitelikli insan gücüyle ölçüldüğü bu dünyamızda geleceğin kalifiye ara elemanlarını yetiştirmek adına burada açılışını yapacağımız motor laboratuvarının ve orada yetişecek gençlerimizin ülkemize yapacağı katma değer önemlidir.

Ülkemizde son yıllarda eğitimde büyük atılımlar gerçekleşiyor. İlimiz akademik ve mesleki başarı anlamında son yıllarda önemli bir artış göstermektedir. İlimizde 30 tane yatırımdan 10 tanesini hayırsever vatandaşlarımız gerçekleştirmektedir. Eğitime bu derece önem veren bir yerde bulunmaktan bu ilin Milli Eğitim müdürü olmaktan büyük gurur duyuyorum.” diyerek Ulusoy ailesine ve Mercedes Benz Türk yetkililerine böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

Belediye Başkanının konuşmasının ardından plaket takdimi yapıldı. Laboratuvar açılışı sonrasında katılımcılara verilen kokteyl ile program sona erdi.

Son Güncelleme: 17.12.2016 02:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90