banner102

ENGELLİLERE ENGEL OLMAYIN

Engelli aracı ile park sorunu yaşayan Şükür Yılmaz adlı vatandaş, 'Engellilere karşı sadece engelliler gününde saygı duymanın, kutlama mesajı yazmanın bir anlamı olmadığını, gerçekten engellileri düşünüyorsanız bunun için her alanda engelleri kaldırın' diyerek yetkililere seslendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Ocak 2017 Cuma 09:07
ENGELLİLERE ENGEL OLMAYIN

Aracıyla çarşı içerisinde park etme sorunu yaşayan ve birçok defa park yeri bulamadığı için aracını kaldırıma çekmesinden dolayı park cezası yiyen Şükür Yılmaz, "Of'un içerisinde gerek resmi kurumların, gerekse diğer mekanların önlerinde engelli araçlarının park edebileceği bir yer olması lazım. Bu konuda Belediye'nin duyarlı olması lazım. Aynı şekilde vatandaşların da engelliler için ayrılan yerlere araçlarını park etmemeli gerekiyor." diyerek yetkililerin ve vatandaşların empati kurmasını istedi.

BU MU BİZİ DÜŞÜNMEK?

Sözde engellileri düşündüklerini söyleyen Yılmaz, "Konuşmaya sıra gelince herkes bizi düşünüyor. Fakat uygulamaya sıra gelince, afedersiniz ama kimse bizi takmıyor. Allah'a (CC) şükürler olsun benim araba imkanım var, fakat bu imkanı olmayan engelliler her istediği yere gidemiyor. Kaldırımlar inişli, çıkışlı, kaldırım girişlerinde ya engelli inişleri yok, yada var olan yerlere araçlar park etmiş. Bumu insanlık? bumu bizi düşünmek? bumu dur bizimle ilgili gün ve haftalar yapmak! Bizi düşünen varsa konuşmasın icraat yapsın. " dedi.

YER GÖSTERİN DİYORUZ AMA!

'Aracımızı park etmek için Of'un içinde defalarca tur atıyoruz diyen' Yılmaz, "Resmi kurum ve diğer özel işlerimi yapmak için arabamla çarşıya gidiyorum. Fakat park etmekte çok zorluk çekiyorum. Ceza yememek için yetkilileri arayıp bana park etmem için yer bulmalarını talep ediyorum, fakat bana 'seninle mi uğraşacağız, git engelli yerine kim aracını park etmişse onu bul ve yerinden çıkart' diyorlar. Üstelik bunu resmi kurum memuru söylüyor. Şimdi ben o memurun dediğini yapıp engelli yerine park eden kişiyle münakaşaya girsem ve tartışsam bunun sorumlusu kim olacak? Ayrıca bu iş benim işim mi? Ban yanlış yere park ettim diye bana ceza kesebiliyorsunuz da, engelli yerlerine park eden araçları kaldırtamıyor musunuz? Bu konuda hakkımı aradığım için bana çok kızıyorsunuz, fakat bu sorun sadece benim sorunum değil. Of'ta yaşayan yüzlerce engellinin de birebir sorunudur." diyerek tepkisini dile getirdi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.01.2017 09:08
Anahtar Kelimeler:
Şükür Yılmaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90