banner102

Engellilere Farkındalık!

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda eğitim gören engelli öğrenciler ve tüm engelliler için farkındalık oluşturmak adına Of’ta bir dizi etkinlik düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Mayıs 2019 Perşembe 13:44
Engellilere Farkındalık!

Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulunun organize ettiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen program kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda ilk olarak Of Gençlik Merkezinde Of’ta eğitim gören tüm engelli öğrencilerin katılımıyla spor müsabakaları düzenlendi. Eleme usulü yapılan müsabakaların açılışını Of Kaymakamı Eyüp Fırat yaptı. Kaymakam Fırat açılış öncesi kısa bir konuşma yaptı. Fırat konuşmasında, “Bu hassasiyetlerinden dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum. Eğitim çok önemlidir hele böyle özel eğitim gerektiren yavrularımıza yapılan eğitim çok daha önemlidir. Devletimiz her geçen zaman zarfında engellilere desteğini artırıyor. Bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Elimizden geldiğince sizlerin engellerini ortadan kaldırmaya devam edeceğiz.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Spor yarışmalarında ilk üçe giren öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.Birincilere ödülleri Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, ikincilere ödülleri Of Teknoloji fakültesi Dekanı İrfan Acar, üçüncülere ödülleri Of İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel çuval yarışında dereceye girenlere Gençlik Merkezi Müdür Vekili Murat Harputoğlu tarafından takdim edildi.Buradaki program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Etkinliğin ikinci gününde ise ilk olarak “Engelliler için Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi.Yürüyüş Of Çarşıbaşı Büyük Camiinin önünden başlayarak Of Belediye Başkanlığı önünde sona erdi.   Yürüyüşe;  Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Stajer Kaymakam Abdüllatif Yılmaz,Of İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel,Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri Numan Turan, Süleyman Bedir, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Konuşmaların ardından öğrencilerin balon fırlatması ardından toplu fotoğraf çekimi ile “Spor için Engel Yok” yürüyüşü sona erdi.

 “Engelliler İçin Farkındalık Yürüyüşünün” ardından Sahil Günbatımı Salonunda “Of’ta Engelleri kaldırıyoruz Etkinliği ve Ürün Sergisi açıldı. Burada öğrenciler gönüllerince eğlenirken, yaptıkları eserlerle ziyaretçilerin beğenisini topladı.




Son Güncelleme: 02.05.2019 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90