banner102

Erdal Saral'dan "yolsuzluk" uyarısı

Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral'a, ülkemizde yaşanan ekonomik sorun hakkında düşüncelerini sorduk.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Şubat 2014 Çarşamba 17:15
Erdal Saral'dan

Kurum adına sorularımızı cevaplayan Of Ticaret Odası Başkanı Erdal Saral, yaşanan sürecin ilçemize de olumsuz yönde yansıdığının dikkatini çekerek şu açıklamaları yaptı:

İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GELMİŞTİR

İlçemizin, ortaya çıkan olumsuz ekonomik tablodan etkilenmemesi tabi ki mümkün değildir.İlçemizde Çaydan sonra en  önemli sektör olan inşaat sektörü konut kredilerinde meydana gelen artışlardan dolayı durma noktasına gelmiştir. Devam eden olumsuzluklar ilçe halkının karşısına  hemen hemen her sektörde zam olarak çıkmıştır.

BU DÖNEMDE MÜMKÜNSE BORÇLANILMAMALI

"Dövizdeki artışın ilçemize yansıması" sorumuzu da cevaplandıran Saral, "Dövizdeki hızlı artış özellikle dövizle borçlanmış esnaf ve tüccarımızı çok zor durumda bıraktı.İdareciler tarafından çok hızlı hareket edilerek ülke çapında dövizle borçlanmış insanların borçları yapılandırılarak Türk Lirasına dönüştürülmelidir.Ya da borçlandığı kur üzerinden borçları  sabitlenmelidir." diyerek  'Yaşanan Ekonomik ve siyasi kriz  mali ve iş gücü piyasalarımızda  derin bir krizi tetikleyebilir. Bu dönemde   mümkünse   borçlanılmaması, değilse  TL olarak borçlanılması faydalı olacaktır.' uyarısında bulundu.

Saral, "Eğer yolsuzlukla mücadeleye topyekun ve kararlılık gösteren bir tavır içerisinde olunursa hem iç, hem dış piyasaya olumlu mesaj verecektir." sözünden sonra Of halkına ve esnaflarına şu uyarılarda bulundu:

YOLSUZLUK  İDDİALARININ ÜZERİNE KARARLILIKLA GİDİLMELİDİR

İçinde bulunduğumuz karanlık  süreçten bir an evvel çıkabilmemiz için   demokrasiyi, ekonomiyi ve iş dünyasını tehdit eden bu yolsuzluk  iddialarının üzerine kararlılıkla gidilmelidir. Kuvvetler ayrılığını kuvvetler çatışmasına dönüştürecek tartışmalardan  kaçınılmalıdır.

Bu dönemde  Meclisimize, siyasi partilerimize, bütün kurumlarımıza ve sivil topluma,  demokratik, laik, sosyal hukuk devletini kurumsallaştırmak, gelecek nesillere örnek bir Türkiye bırakmak için büyük bir görev düşmektedir.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 06.02.2014 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FAİK BAK 2014-02-06 00:08:29

erdal saral özçaydaki̇ yolsuzluklarin üzeri̇ne gi̇debi̇ldi̇mi̇ böyle hari̇çten gazel okumak kolay sen bunca ortağin hakkini savunamiyosun geçmi̇şsi̇n akil veri̇yorsun

Avatar
zafer 2014-02-06 10:44:11

rte yolsuzluk yapacak kadar kalitesiz bir kişi olacagına ihtimal vermiyorum ofunnabzı yanlı yayın yapıyor

Avatar
sinan @zafer 2014-02-06 11:35:05

rte yolsuzmu değilmi bırakalım yasalar sorgulasın madem akparti aklansın öyle kumpas kurdular polisleri sağa sola sürmeler altlarına mersedes aldığı savcıya hakaretler tehditler ciyaklamalar bu miletin gözüönünde oluyor ve bütün suçlamaları kabuldur bu

banner90