banner102

Esas Duruş Zalime karşı İbrahimce Bir Duruştur

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin haftalık olarak düzenlediği eğitim konferanslarının Kasım ayı 2. hafta konuğu Trabzon İl Vaizi Mehmet Altuntaş oldu. Ağırlıklı olarak gençlerin katılım gösterdiği konferansın konusu 'Müslümanca Duruş' oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Kasım 2015 Cumartesi 09:46
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen AGD Haftalık Eğitim Konferanslarının bu haftaki konuğu il vaizi Mehmet Altuntaş, her insanın bir duruşu olduğunu fakat esas duruşun Zalimlere karşı İbrahimce bir duruş olduğunu ifade ederek, konu hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

PEYGAMBERLERİN DURUŞU BİZİM İÇİN ÖRNEKTİR

Hayatın her aşamasında Müslümanca duruş sergilememiz gerektiğini söyleyen Altuntaş, "Dünyada yaşayan bütün insanların bir duruşu vardır. Bu duruşların bazıları nefsani duruş, bazıları şeytani duruş, bazıları ise her ikisini de kapsayan batıl bir duruştur. Müslümanlar olarak bizlerin duruşu, Adem (a.s.), İbrahim (a.s.) ve Musa (a.s.) gibi zalimlere karşı dik duruş olmalıdır. Aynı şekilde bütün Peygamberlerin batıla karşı dik duruşu bizim için en büyük örnektir." dedi.

Müslümanca duruşu ayet ve hadislerle açıklayan Altuntaş,özellikle gençlere seslenerek, genç yaşta sağlam duruş göstermeleri sayesinde ömürlerini bu sağlam duruş ile tamamlamalarına vesile olabileceğini hatırlattı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.11.2015 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90