banner102

ESNAF İSTEMİYOR!

Of’un en işlek alanlarından ve ilçeye girişin merkezi olan Of PTT Kavşağının kapanmasına tepki gösteren esnafın nabzını her zaman olduğu gibi yine Of’un Nabzı tuttu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
31 Ağustos 2017 Perşembe 16:02
ESNAF İSTEMİYOR!
 PTT Kavşağı ile birebir ilgili olan Barbaros Caddesi ve Atatürk Bulvarı esnaflarından birçoğu ile görüşüp konu hakkındaki düşüncelerini alan haber muhabirimiz, görüştüğü bütün esnafların kavşağın kapanmasına tepkili olduğunu gözlemleyerek, belediyeden bir an önce kavşağın açılması talebinde bulunduklarını söyledi.

Tek tek görüşerek konu hakkında düşüncelerini aldığımız esnafların açıklamaları şu şekilde oldu:

Murat Sönmez Albayrak

Kavşağın kapanmasına kesinlikle karşıyım. Bunun hiçbir izahı, mantığı ve faydaya yönelik açıklaması olmaz. Sözde trafiği rahatlatma adına yaptıklarını söylediler, fakat bu yapılan ile trafik değil rahatlatma daha fazla sıkışmaya sebep olacaktır.

Ayrıca Of’a PTT önünden girmek isteyen bir vatandaş, Of’un birçok mahallesine gitmek için özellikle Barbaros caddesini kullanıyordu. Kavşak kapandıktan sonra ise bu caddeye giriş zorlaştı. Birçok araç ya Sanayi yolunu kullanıyor, yada az ilerden dönüp bu caddeye geliyor. 

Halil Türkahmetoğlu

Trafiği rahatlatmak için araçların daha rahat ulaşım sağlayabileceği alanlar açılır. Maalesef bunlar alanları kapatarak rahatlatma peşinde.  Of’un birçok mahallesine bu caddenin yolu kullanılarak gidiliyordu. Kavşak kapandığında ise Of’a giren araçlar maalesef bu caddeyi kullanamıyorlar.

Murat Hacıefendioğlu

Esnaflar olarak PTT kavşağının kapanmasını istemiyoruz. Özellikle Barbaros caddesindeki hareketlilik kavşağın kapanmasıyla bayağı azaldı. Zaten bunun trafik sorununu çözeceğine de inanmıyorum. Eminim Belediye yetkilileri de inanmıyordur. Sorunları düzeltelim derken daha fazla sorun yapmaya gerek yok. Bunun için yetkililerden bir an önce bu kavşağın açılmasını, gerekirse o alana trafik ışıklarının konulmasını istiyoruz. 

Ali Öztel

PTT Kavşağını kapatmakla ne trafik sorunu çözülür, nede esnafın derdine derman olunur. Trafik sorunu düzeltmek yol kapatarak değil, yolları genişleterek veya çoğaltarak çözülür. Bunlar ise çok geniş yapılan kavşağı daraltıp park sorununu önleyecek yerde tamamen kapatıp sorunu büyütmüşlerdir.  Of’un içinden çıkmak isteyen bir araç Of’u boydan boya turlayacak ve sonra ana yola çıkabilecek. Bu trafik sorununu çözer mi yoksa artırır mı?

Sorunları çözmek için vatandaşa, esnafa, kısaca Of halkına danışmaları onlar için yararlı olacak. Çünkü sahada olan halk masa başındaki yöneticilerden daha iyi sorunları bilir ve çözüm yollarını anlar. Bunlar ise kafalarına göre çözüm yolları üretip iş yaptıklarını zannediyorlar. Yaptıkları ise sorun çözmek değil, sorunları artırmaktan öteye geçmiyor.

Bülent Saral

Of’tan aracıyla çıkmak isteyen bir vatandaş Belediye binasına kadar dar ve sıkışık sokaktan gidecek ve aynı şekilde ya iç yoldan yada sürekli sıkışıklık sorunu yaşayan kargocular sokağından geri dönerek Sahil yoluna çıkacak. Bu vatandaşa resmen eziyettir. Bir an önce bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz.

Nizam Altunsoy

Belediye halkın derdini dinler ve sorunlarına çare arar. Bizlerin gerek esnaf olarak gerekse vatandaş olarak sorunlarımıza çare bulmayan belediye sorunlarımızı artıracak bir uygulama yapması gerçekten çok düşündürücü.  Merak ediyorum acaba hangi mantıkla bu kavşağı kapattılar? Trafik sorunu çözmek içinse ki bunu dillendiriyorlar, bence kavşağı kapatmakla trafiğe sorun değil, sorunlara sorun katmışlardır. Esnaf ve vatandaş olarak bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.

Engin Küçük

İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununu çözme adına yapılan bu kavşak kapatma olayı tamamen yanlıştır.  Esnaf olarak bize zararı olduğu gibi, araçların daha fazla sıkışması da trafik sorununun artmasına sebep olmuştur. Bu kavşağın kapanmasıyla ilçeye girişi dolaylı olarak yasaklamışlardır.  Eğer yetkililer sorunları azaltmayı düşünüyorlarsa bu kavşağı açmaları gerekir. 

Gökay Keleş

Sözde trafiğin rahatlaması için yaptıkları bu uygulama trafiği rahatlatmadığı gibi esnafında tepkisini çekmiştir. Ayrıca bu uygulamayı yapma kararını aldıktan sonra, sözde esnaf ile birlikte karar almış görüntüsünü verme adına esnaflarla kahvaltı yaparak bu kararı aldıklarını söylemişlerdir. Oysa bu şekilde bir karara hiçbir esnaf evet demez. Hem neden desin ki Ne esnafın işine yarayan bir uygulama, nede trafiğin rahatlamasına uygun. Tamamen işin sonunu düşünmeden alınmış bir karardır ve kesinlikle yanlıştır.

Mahir Hacımurtezaoğlu

Daha önceleri gerek turistlerin, gerekse yerli vatandaşların Of’un içine girmemesinden şikayetçi olurken şimdi dolaylı şekilde girmemeleri için vatandaşa engel koyduk.  Of’un içine girmek isteyen dar bir girişten bulvara geçecek, buradan ya sanayi yoluna devam edecek yada aynı sıkışıkla içeriye girmeye çalışacak.  Aynı şekilde ilçe içinden direkt sahil yoluna çıkmak isteyene Of’u zoraki dolaştırıp öyle çıkartacaklar. Bu uygulama tamamen yanlıştır.

Mehmet Keskin

Kavşağın kapanmasıyla bu alandaki esnafa büyük engel konuşmuştur. İlçeye aracıyla gelen vatandaşlar bu caddeye girmeyerek dereboyu ilerliyorlar. Aynı şekilde ilçe içinden çıkmak isteyenler de ya zoraki ilçe turu atıp öyle çıkıyorlar, yada hiç içeri girmeden ilçeden çıkıyorlar. Bu durum esnaf için zararlı olduğu gibi, araçları direkt sahil yoluna çıkartmayıp ilçe içini dolaştırdıkları için de araç sıkışıklığına sebep oluyor. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 31.08.2017 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mukavim 2017-08-31 16:42:48

O kavşağın kapatılması trafikte hiçbir rahatlık oluşturmaz çok saçmalık olmuş!
Trafiği rahatlatmak istiyorlarsa sahil yolundan mevcut oflular durağının olduğu yerden dere yoluna bağlantı yapsınlar dere tarafından girecek olan ptt nin orayı sokuşturmasın..

Avatar
Bayram ERAL 2017-09-01 05:41:19

Yollar kapanarak değil açılarak trafiğe sorun bulunur bari oda giriş yasaklansın en azından o tımsekli engelli çukurları gizlemiş olurlar zaten arabalar kırılıyor odun içine en azından arabalar kırılmaz eskiden köy yolları bozuldu şimdi ise Of şehir merkezinin yolları utanc verici bir durum önce tümsekler kaltırılsın çukurlar onsrılsın sonra kavşak açılsın saygılar

Avatar
baştürk 2017-09-05 10:02:11

önce emniyetin yanında kavşaktakı ve belediyenın önundeki sağlı sou resmi araçları kaldırırlarsa trafık akışı yarıya cözulur.
Ayrıca ana yolun uzerı özellikle o BİM ın olduğu bolgede sanırım feci bir kaza olduktan sonra önlem alınacak.

banner90