banner102

“Esnaf Kardeşliğinizi Geliştirin”

Of Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı.

09 Ekim 2013 Çarşamba 14:13
 “Esnaf Kardeşliğinizi Geliştirin”

 Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Trabzon Şubesinin öncülüğünde ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 9 günlük eğitimin sonunda tamamlandı.

Sertifikayı alan girişimciler, KOSGEB’in girişimcilik destek programı kapsamında 30.000 TL hibe ve 70.000 TL faizsiz krediyi iş kurmaları halinde almaya hak kazanacaklar.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Trabzon-Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Uzmanı Ali Rıza Kul tarafından veriliyor. Proje kapsamında Of’ta 30 kişilik girişimcilik gurubuna, 9 gün boyunca toplamda 70 saatlik girişimcilik eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla bitiren girişimcilere sertifikaları verilecek. 

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Of Belediye Konferans Salonunda yapılan eğitim seminerine katılan ESDER (Esnaf ve Sanatkârlar Derneği) Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet Uçar, Of’un Nabzı Gazetesine seminer hakkında açıklama yaptı. “Sertifikayı alan girişimcilerimiz KOSGEB’in girişimcilik destek programı kapsamında 30.000 TL hibe ve 70.000 TL faizsiz krediyi iş kurmaları halinde almaya hak kazanacaklardır. KOSGEB’in bu desteği, eğitime katılan bayan girişimciler için %80,  erkek girişimciler için %70’dir. KOSGEB’in Maksimum Girişimcilik Destek Tutarları; İşletme Kuruluş Desteği – 3.000 TL (Geri Ödemesiz) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği – 15.000 TL(Geri Ödemesiz)İşletme Giderleri Desteği – 12.000 TL (Geri Ödemesiz) Sabit Yatırım Desteği – 70.000 TL (Geri Ödemeli).” diye ifade etti.

KARDEŞLİK HUKUKUNU GELİŞTİRİN

Amaçlarının deneyimli ve kendi alanlarında uzman esnaf yetiştirmek olduğunu ifade eden Uçar, “Bu seminerler sonunda iş kuracak olan esnaf kardeşlerimizin kendi aralarında kardeşliklerini hiç bozmadan tatlı bir rekabet anlayışı ile esnaflıklarını yapmaları kendileri açısından fayda sağlayacaktır. Birbiri ile konuşmayan esnaflar hem kendilerine hemde müşterilere zarar verecektir. Aynı zamanda gelişmelerini de olumsuz yönde etkileyecektir. Bunun için bütün esnaf kardeşlerimizden iş deneyimlerinden önce kardeşlik hukukunu koruyarak geliştirmelerini rica ediyorum” dedi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 09.10.2013 17:30
Anahtar Kelimeler:
Muhammet UçarAli Rıza Kul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90