banner102

Fındıklarınızı satmayın!

Fındık üreticilerin gözü kulağı ülke genelindeki fiyatlarda. 9 TL’ye kadar gerileyen fındık fiyatları üreticiyi iyice endişelendirir iken Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan konu ile alakalı flaş açıklama geldi. Cora, üreticilerin ellerindeki fındığı satmamaları yönünde uyarılarda bulunurken ilerleyen günlerde konu ile alakalı çalışmanın olacağını vurguladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Mayıs 2016 Salı 12:24
Fındıklarınızı satmayın!

 FINDIKTA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Tarım Kredi Kooperatifi’nin fındık alacağını vurgulayan Cora, “ Üreticilerimiz kendilerini ferah tutsun. Üreticiler ellerindeki ürünleri ucuza satmasın biraz daha sabretsin. Devletimiz üreticilerin mağduriyetini gidermek için fındık alacak.  Tarım Kredi Kooperatifi’nin yeni bir uygulaması var ve bu kapsamda fındığı yaklaşık 14 TL’ye yakın bir fiyat ile üreticiden alacak.”dedi.

FİYATI DENGELEYECEKLER

Açıklamasında detaylı bilgi veren Cora, “Fındık fiyatlarının düşüşü nedeni sürekli olarak şikayet alıyoruz. Bu duruma bir çare bulmak için yeni bir proje geliştirildi. Bu nedenden dolayı Tarım Kredi Kooperatifi’nin aşırı düşüşler sırasında piyasa değerinin altına düşmemesi için piyasaya müdahale ederek ürün alacak. Fiyatı dengeleyecekler. Aldıkları ürünleri de kurmuş oldukları yeni şirkette pazarlayacaklar.”şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber61.net

Haber61

Son Güncelleme: 03.05.2016 12:25
Anahtar Kelimeler:
FındıkSalih Cora
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90