banner102

GAZ GELDİ AMA DUMANI GİTMEDİ!

Of-Çaykara karayolu üzerinde bulunan Özel ve Devlet Çay Fabrikalarında yakılan çay çöplerinden dolayı çıkan dumanın hava kirliliğinden başka bir işe yaramadığını dile getiren çevre sakinleri, bu çöplerin daha faydalı işte kullanılması gerektiğini savundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Temmuz 2018 Cumartesi 19:03
GAZ GELDİ AMA DUMANI GİTMEDİ!
Daha önce aynı bölgede bulunan fabrika bacalarından çıkan zehirli dumanların Fabrikalara Doğalgaz gelmesiyle büyük bir ölçüde azaldı. Fakat bazı fabrikaların çay atıklarını yakmasıyla oluşan dumanlar çevre kirliliğine sebep olmaya devam ediyor.

Duyarlı çevre sakinleri bu olumsuz durumdan rahatsız olduklarını dile getirip, Fabrika çöp atıklarının mutlaka geri dönüşüm ile doğaya kazandırılması gerektiğini ifade ettiler.

Çevre sakinlerinden Güngör Saral, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar ile durumdan şikayetçi olduğunu ifade edip şu açıklamayı yaptı."Fabrika çöp atıklarının öncelikle devlet ile özel sektör fabrikaları tarafından ortak çay çöpü depolama tesislerinin kurulup elde edilen organik gübrelerin tarım ve hayvancılık sektörüne kazandırılması büyük önem arz ediyor. Çıkan çöplerin fabrika kazanlarında en basit yöntem ile yakılarak yok edilmesi çevre kirliliğinden başka bir sonuç üretememektedir." diyerek bu sorun ile ilgili yetkili birimlerin hassasiyet göstermesini talep etti.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 21.07.2018 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90