banner102

GAZZE’DE VURULAN İNSANLIKTIR!!!

İsrail'in vahşice Gazze'ye saldırarak Müslümanları katletmesi, ülkemizde olduğu gibi Of ilçesinde de şiddetle kınanmaya devam ediyor. İlk olarak Saadet Partisi Of Gençlik Kollarının basın açıklaması şeklinde kınamasından sonra aynı sertlikte CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik'te basın açıklamasıyla İsrail'i kınadı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Temmuz 2014 Cuma 13:49
GAZZE’DE VURULAN İNSANLIKTIR!!!

 İsrail'in Gazze'de insanlık suçu işlediğini söyleyerek açıklamasına başlayan CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özlelik, "Günlerdir bombalar yağıyor Gazze’ye. Bu gece itibariyle de kara harekâtı başlamış. Filistin halkının üzerine tonlarca bomba yağdı, yağmaya devam ediyor. Kumsalda oynayan çocukları öldürecek kadar insanlıktan çıkmış İsrail hükümeti. Gazze'de vahşice katledilen Filistinlilerin sayısı maalesef 200’ü aştı. Filistin halkı ölülerini toplarken, İsrail saldırganlığı kendine yeni hedefler tespit etmekle meşgul oluyor." dedi.

GAZZE TÜM DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE BOMBALARLA YAKILIP YIKILIYOR

Bu saldırılar karşısında en sık kullanılan cümle; “Tüm dünya katliamı seyrediyor” cümlesidir diyen Erdal Özçelik, "Hayır! Tüm dünya seyretmiyor. Bir film izler gibi seyreden emperyalist devletler ve onların yerli işbirlikçileridir. Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya dünyanın tüm ezilen yoksul hakları, seyretmiyor. Emperyalizmin tüm kitle iletişim araçlarının baskısına, susturmasına, görmezden gelmesine rağmen sesini yükseltmeye, Gazze’nin acısına ortak olmaya çalışıyor. Gazze’ye düşen her bombanın, kanlar içindeki her Filistinliyi canından bir parça kopmuşçasına hissediyor dünya halkları." diyerek açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Gazze’ye düşen her bomba, Anadolu’nun herhangi bir köşesine düşmüş gibidir. Gazze’ye düşen bombalar, dünyanın tüm yoksul halklarının emperyalizme lanetler okuduğu, emperyalizme karşı direnişin yükseldiği herhangi bir köşesine düşmüş gibidir.

Çünkü Gazze’ye atılan bombalar, basit bir sindirme, yıldırma operasyonu değil, dünyanın tüm ezilen yoksul halklarının iradesini kırma saldırısıdır.

Emperyalistler ve onun yerli işbirlikçileri, her zaman olduğu gibi, yine bir blok halinde Siyonizm’in saldırısının arkasındadırlar. Çünkü İsrail onlar adına saldırmaktadır. Onlar adına, dünya halklarına emperyalizmin iradesi önünde boyun eğmeyi dayatmaktadır.

ÇİZGİ ÇOK NETTİR; YA FİLİSTİN HALKININ YANINDASINIZ, YA DA KATİLLERİN HİZMETİNDE

Amerikan emperyalizmi ve dünyanın emperyalist kurumları birer birer açıklama yapacaklar. Bir taraftan İsrail’i kınarken diğer taraftan Filistin kurtuluşu için mücadele eden örgütleri terörist ilan edecekler. İsrail’in kendini savunma hakkından bahsedecekler. Filistin’deki ölümlere de timsah gözyaşı misali ağlayacaklar.

Sadece onlar değil. İsrail ile en yüksek düzeyde ekonomik, siyasi, askeri işbirliği yapan AKP iktidarı da riyakârca İsrail eleştirisi yapıyor ve de yapacak.

Öne sürülen iki tez var, çözüm adına;

İlk akla gelen; “ İki taraf da ateşkes yapsın.” Bu cümle,  katillerle mağdurları, ezenlerle ezilenleri, yani kısacası, emperyalizmle halkları eşitleyen bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım sadece ve sadece emperyalizme hizmet eder.

Aynı şekilde, askeri hedeflere yönelik saldırıları onaylayıp, siviller öldürülmesin, çocuklar öldürülmesin türünden yaklaşımlar da aynı yere hizmet eder. Ki, bu tür yaklaşımların kaynağı da zaten yine emperyalist merkezlerdir.

Bu anlamda, “kara harekâtı olacak mı, olmayacak mı?” tartışmaları da, bombalar altında veya açlıktan, ilaçsızlıktan ölen Filistinlilerin cesetlerini görmezden gelen bir aymazlıktan başka bir şey değildir.

Filistinliler, İsrail’in Gazze’yi tam bir hapishaneye çevirdiği, canı istediğinde elektriklerini kestiği, akaryakıt girişine, yiyecek, ilaç girişine izin vermediği aylar boyunca, her gün öldüler. Ambargonun kendisi bir katliama dönüşmüştür ve bu katliam da aylardır sürmektedir. Sahte ateşkes çağrıları, en az saldırının kendisi kadar düşmancadır. Unutulmamalıdır ki, İsrail, saldırılarında sergilediği bu pervasız cüreti, riyakâr ateşkes çağrılarından almaktadır.

Evet! Filistin’i yalnızlaştırabilirler. Kuşatmayı, ambargoyu daha da yoğunlaştırabilirler. Yüzlerce, binlerce ton bomba daha yağdırabilirler. Ama istedikleri sonucu alamayacaklar.

Gazze’de kuşatma altında direnen Gazze halkını selamlarken, diyoruz ki; Gazze’yi yalnız bırakmamak, Gazze’nin tecrit edilmesine, ambargo altında boğulmasına izin vermemek, tüm dünya halklarının görevidir.

Gazze barikatlarına yüreğimizi ve siyasal irademizi koyalım.

Emperyalizmin askeri güçleri, halkların birlikte oluşturduğu direniş barikatlarını aşamadı, aşamayacak.

 Direnen Filistin halkı kazanacak."

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.07.2014 13:50
Anahtar Kelimeler:
Erdal Özçelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ofunnbazı :))) CHP 2014-07-21 10:57:04

ne oldu chp ninmi köşe yazarlığına başladın sizede bu yakışır

banner90