Öğrencilerin şiirlerinin ve öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı şiir kitabında 76 öğrencinin farklı konularda yazılmış şiiri bulunuyor. Şiir kitabının arka kapağında ise öğretmenlerin kitap hakkındaki düşünceleri yer alıyor.
Projeye katkıda bulunan öğretmenler Enes Malik Erikoğlu, Şükriye Baş, Muhammet Beşel, Zeynep Murat ve Sevinç Karaca oldu.
Projeyi hazırlayan öğretmenlerin kitap hakkındaki düşüncelerinde; “İçerisinde her öğrencimizin yazdığı bir şiiri ve çizdiği bir resmi bulunan bu kitap, örgencilerimizde özgüven duygusunu artırmak ve bir ürün ortaya koymanın hazzını yaşatacağına inanıyoruz. Bu projeden velilerimiz, çocuklarımız ve biz öğretmenler çok memnun kaldık. Yaptığımız bu çalışma ile belki de öğrencilerimizin ömürleri boyunca unutmayacağı bir şeye projeye imza atmış olduk. Öğrencilerimiz ileriki yıllarda şiirlerinin, fotoğraflarının ve arkadaşlarının olduğu kitaplarını açıp şiirlerini okudukça bizi ve bu günleri hatırlayacaklar. Belki de geleceğin şairlerinin ilk şiirlerini yazmaya vesile olduk.” sözleri bütün okullara ve öğrencilere yön veren mesaj oldu.