banner102

GENÇ YÜREK YILMAZ'DAN ÜMMETE SESLENİŞ

2014 yılı yaz Kuran Kursu bünyesinde Of Karabudak Merkez Mahalle Yaz Kur'an Kursunda eğitim gören Yılmaz Cevahir, hocalarının desteği ile hazırladığı Cuma hutbesinde bütün ümmete seslendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Ağustos 2014 Cuma 19:16
GENÇ YÜREK YILMAZ'DAN ÜMMETE SESLENİŞ

 Of Karabudak Merkez Mahallesi Camiinde  Cuma hutbesi okuyan 14 yaşındaki Yılmaz Cevahir, son zamanlarda zulmünü vahşice artıran Yahudilerden bahsederek onların aşağılık bir toplum olduğunu Kur'an-ı Kerimden ayetler okuyarak açıkladı.

Cuma namazı sonrası camiye gelen cemaat tarafından, genç yaşında okuduğu bu güncel hutbeden dolayı takdir edilerek cesareti için kendisine teşekkür edildi.

14 Yaşındaki Yılmaz Cevahir'in hocalarının desteği ile hazırlayarak okuduğu Cuma hutbesinin tam metni:

Değerli mü'minler, hepinizin malumu Filistin'de dünyanın gözü önünde sırf Müslüman oldukları için genç, yaşlı, ihtiyar, çoluk-çocuk ve mahsum demeden önüne geleni vahşice, barbarca katleden Yahudilerin Kur'an da ve tarihte nasıl lanetlik bir millet olduklarını, Müslümanların onları asla dost edinemeyeceğini ayet ve hadis mealleriyle kısaca sunmak istiyorum.

KURAN’DA VE TARİHTE YAHUDİLER

Değerli Cemaat

 Kuranı Kerim milletler içerisinde özellikle Yahudiler üzerinde durur. Nisa süresi 155. ayette Yüce Allah Yahudilerden şöyle söz ediyor: “Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın ayetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle onlara lanet ettik, türlü belalar verdik. Küfürleri sebebiyle Allah kalpleri üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler.”

Yine Bakara süresinin 96. ayetine göre Yahudiler bu dünya hayatına bütün insanlardan daha düşkündürler. Dünya hayatına olan tutkuları, tevhit inancına sahip olan Müslümanlara düşmanlık beslemelerine sebep olmaktadır.

Yahudiler katı kalpli insanlardır.  Bakara süresi 74 ve Maide süresi 13. ayeti kerimelerde Yahudilerin kalpleri taş gibi katılaşmıştır. Katı kalplilik onların nesilden nesile aktarılan psikolojik şifa bulmaz hastalıklarıdır. Yahudilerin hakka karşı kibir yapmaları, onları iman edenlere karşı azılı düşman haline getirmektedir.      

Aziz Müminler                             

Yüce Allah Maide süresi 82. ayetinde Yahudilerin düşmanlıkları hakkında Müslümanları uyararak şöyle buyuruyor: “insanların, iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetlisini, (en azılısını) Yahudiler ile Allah’a ortak koşanları bulacaksın. “

Yine maide süresi 64. ayetinde yüce Allah onların bozguncu olmaları ve devamlı savaş ateşi yakmaya meyilli olmalarını gündeme getirirken, düşmanlık duygularına büründüklerine işaret ederek bizleri uyarmaktadır. 

Yahudiler kendilerinden başka kimsenin doğru yolda olamayacağı fikrini fanatik bir şekilde savunmaları bu düşmanlığa katkıda bulunmaktadır. Hz. Peygamberimize kadar Yahudi geleneğinde haksız yere peygamberleri öldürme ve öldürmeye teşebbüs etme alışkanlığı olduğunu görürüz. Tahrif edilmiş kitaplarında yer alan ifadelere dayanarak Yahudiler dünya milletleri arasında kendilerini seçilmiş kavim olarak görmektedirler. 1

Yahudiler inançlarına göre dini bakımdan kendilerinden olmayan kimselere hangi yol ve şartta olursa olsun onlar için kötülük yapmak farzdır. Eğer öldürmeye gücü yeterlerse öldürürler.  Yapamazlarsa mallarını gasp etmek, hırsızlık yapmak, çeşitli hile, tuzak ve desiseler kurarak ellerinden gelen zararı vermeye çalışırlar.           

Kıymetli Müslümanlar                                                                           

Din, ahlak ve adalet anlayışları yalnız kendilerine has olan, muharref Tevrat dini müstesna, bütün dinlere ve insani değerlere düşman olan bu millet, insanlığın muzdarip olduğu bütün rejim ve cereyanların da kâşifi olmuştur.

İşte tarihte bu tutum ve davranışlarından dolayı Yahudiler 1290da İngiltere’den, 1392 yılında Fransa’dan, 1492de İspanya’dan ve 1497′de Portekiz’den kovulmuşlardır. Ayrıca peygamberimiz de 624 yılında yapılan anlaşmalara uymadıklarından Medine’den ilk kovduğu 700 kişilik Beni Kaynuka Yahudileri olmuştur.

Yine Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde “Bir Yahudi, bir Müslüman’la baş başa kalmaya görsün onu mutlaka öldürmeyi içinden geçirir”3 diye buyurmuştur. 

Yahudiler birçok peygamberi öldürdükleri gibi peygamber efendimizi de öldürmek istemişlerdir. Ona büyü yapmışlar ve onu zehirlemişlerdir. Kendileri gibi şiddetli düşman olan müşrikleri de defalarca peygamberimize  karşı kışkırtarak harbe kaldırmışlardır. Kıyamete kadar Allah’ın ardı arkası kesilmeyen laneti onların üzerine olsun.

Yüce Allah Maide Suresi 51.Ayetinde Müslümanlara,(Yahudilerden dost edinilemeyeceğini beyanla) şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin; onlar yalnız birbirlerinin dostudurlar. İçinizden her kim onlara yardım ve yardaklık ederse muhakkak onlardan sayılır. Allah ise zulmedenleri doğru yola çıkarmaz.”

Değerli Müslümanlar:Filistinde ki dıram genelde insanlığın özelde ise biz Müslümanların imtihanıdır.üzülerek belirteyim  ki Müslümanlar olarak bu konuda üzerimize düşeni layıkı veçhiyle yaptığımızı söyliyemeyiz.

Sözlerimi Şura Süresi Ayet 39’da Yüce Allah Müslümanların temel vasıflarını belirten ayet mealiyle bitirmek istiyorum: “O Müslümanlar ki Onlardan biri bir saldırıya bir haksızlığa,bir tecavüze uğradığında aralarında yardımlaşarak üstesinden gelirler” Yüce rabbim Müslümanları her türlü fitneden ve tefrikadan korusun

Sakın olaki Yahudi mallarını satın alarak onların yaptığı zülme ortak olmayalım.Onların değirmenine su taşımayalım.Bilesiniz ki ALLAH zülmedenleri doğru yola çıkarmaz.ALLAH korusun  şuur bilincinde olmazsak o ateş bir gün bire bir bizede dokunabilir.

 Müslümanlara birlik ve beraberlik şuuru ihsan etsin. Bu duygu ve düşüncelerle Allah'a emanet olun.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 15.08.2014 19:18
Anahtar Kelimeler:
Yılmaz Cevahir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selma durmus. 2014-08-17 16:41:51

Masallah Allah herkese boyle evlat nasip etsin.cok guzel anlatmis kucuk kardesimiz.gercekten bu dunyada yasananlar hayri alamet deyil.kurban oldugum rabbim bizim sonumuzu hayirli etsin.bu son zamanda yasananlar insanlik disi.resmen vahsettir.

Avatar
Hutbe 2014-08-23 13:36:17

önce hutbeyi okut sonra gelmesin diye ahaneler uydurdular.

Avatar
Rümüz of 2014-08-24 22:59:18

Sevgili Yılmaz inşaellAh iyi bir din Âlimi olursun.kıyafetlerin nede yakışmış sana.böylesine önemli bir konuda,bu genç yaşta hutbe okumak herkese nasıl olmaz.zatı âlinizi ve hocalarını tebrik ederm.

banner90