banner102

Gençlik ve Güvenli Gelecek

Of Ülkü Ocakları yeşil ay haftası münasebeti ile Of Belediye Konferans Salonunda " Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu konferans düzenledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Mart 2015 Perşembe 01:45
Gençlik ve Güvenli Gelecek
Psikolog Ayşegül Kartal ve Of Vaizi Hüseyin Güven tarafından uyuşturucu kullanımı konusunda tıbbı ve manevi alanda eğitim semineri verildi.

Görsel sunum ile uyuşturucu bağımlılığının insan üzerindeki olumsuz etkilerini anlatan Psikolog Ayşegül Kartal, son zamanlarda uyuşturucu kullanım oranının ilkokul çağındaki gençlere kadar sirayet ettiğini belirterek bu konuda bütün insanlara görev düştüğünü söyledi.

Of vaizi Hüseyin Güven'de uyuşturucu kullanımının dinimizde kesin bir ifade ele yasaklandığının altını çizerek bu konuda ayet ve hadislerle manen büyük bir sorun teşkil ettiğini anlattı.

Eğitim konferansında konuşan Of Ülkü ocakları Başkanı Zekeriya Akyıldız, madde bağımlılığının en yaygın olanlarından bir tanesinin de uyuşturucu illeti olduğunu söyleyerek, bu sorunun bütün toplumu olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Akyıldız, "Uyuşturucu kullanımı ve doğurduğu sonuçlar, çağımızın en önemli sorunlarından biridir. Bu sorunları Sağlık, Sosyal ve Ekonomik sorunlar olarak üçe ayırmakta fayda var. Uyuşturucu kullanımının yol açtığı sağlık sorunlarının yanında Trafik kazaları, intihar girişimleri, suça yönelme, aile birliğinin zedelenmesi ve hatta yıkılması, iş hayatının bozulması ve meslek kayıpları gibi sosyal ve ekonomik sorunlar da önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu sorunların dışında en önemli sorunlardan birisi de bu uyuşturucu illetinden kimlerin ekonomik kazanç elde ettiğidir." dedi.

Uyuşturucu madde ticaretinin PKK Terör örgütünün en önemli gelir kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Akyıldız, "Durumun vahametini göstermek amacıyla sizlerle PKK Terör örgütü ile ilgili çok çarpıcı rakamları paylaşmak isterim: Bu eli kanlı Terör örgütünün senelik 500 milyon euroluk gelirinin 200 ila 250 milyon eurosu uyuşturucu ticaretinden gelir elde etmektedir. Bu rakamlara bakacak olursak uyuşturucu madde tüketiminin gençlerimize zararının yanında hangi güç odaklarına da fayda sağladığını açık ve net bir şekilde görmekteyiz. Bu Ülkenin en değerli varlıkları, ne yer altındaki ne de yer üstündeki doğal kaynaklarıdır. Bu ülkenin en büyük ve en değerli varlıkları aklı Vatan, Göğsü iman dolu gençleridir." diyerek, bu ideallerdeki gençliğin de yetişeceği yegâne adresin Ülkü Ocakları olabileceğini iddia etti.

Belediye salonunda yapılan konferansa Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Hacıkerimoğlu, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 05.03.2015 01:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90