banner102

Gürpınar Ortaokulunda Geleceğin Mucitleri

Ülkemizde yeni mucitler keşfetmek ve okullarda bilimsel çalışmaları desteklemek içim TÜBİTAK 4006 Bilim Uygulamaları kapsamında Of ilçemizden Of Anadolu Lisesi, Solaklı Anadolu Lisesi, Gürpınar Ortaokulu ve Miktad Sarıalioğlu Ortaokulu’nun projeleri kabul edilmişti. Okullar bu projelerini geliştirerek yıl sonunda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Mayıs 2016 Cumartesi 03:05
Gürpınar Ortaokulunda Geleceğin Mucitleri

Gürpınar Ortaokulu hazırlamış olduğu 28 proje ile okulunda 4006TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi. Öğrencilerin hazırlamış oldukları projeler okul konferans salonunda sergilendi. Sergiye Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of İlçe Milli Eğitim Şube  Müdürü  Numan Turan, Gürpınar Mahallesi Muhtarı Muhammed Kurt, V akıf başkanı Adem Dinç okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrenciler projelerinin hikayesini ve amacını tek tek ziyaretçilere anlatarak yarının mucitleri olacağının işaretlerini verdiler.

Gürpınar Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelesini kesen İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Kabahasanoğlu konuşmasında ;” Ülkemizin aydınlık yarınlarının güvencesi olan siz değerli yavrularımız ve onlara kılavuzluk yapan öğretmenleri sizleri böyle güzel projelerinizden dolayı kutluyorum. Yarının büyük Türkiye’si için gerekli olan yerli teknolojiyi sizler kuracaksınız. Ülkemiz sizlerle daha güçlü ve umutlu olduğunu düşünüyorum. İnşallah yarınlarımız bugünlerimizden daha iyi olacaktır. Medeniyet mücadelesi bugün bilimle yapılıyor. Sizler de bu mücadelede dünyadan geri kalmayacaksınız. Dünyaya barışın gelmesi için sizlerin başarılı olması gerekiyor. Bunu başaracağınıza inanıyorum. Bu projede emeği geçen başta okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin ailelerini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Fuar alanı gezildikten sonra okul bahçesinde ziyaretçilere öğrenci velilerinin hazırlamış yiyecekler  olduğu ikram edildi.

Son Güncelleme: 14.05.2016 03:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90