banner102

'Haçlı zihniyeti İslam dünyasını parçaladı'

Cemre Dergisinin düzenlediği "Günümüzde Peygamberimizi (S.A.V.) Anlamak" konulu konferans Of Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Şubat 2014 Cuma 22:02
Konferansa Saadet partisi Of Belediye Başkan Adayı İrfan Saral, Kardeş Eli Derneği Başkanı Musa Gözütok, AGD Of Temsilcisi Hasan İnan, Of Vaizi Hüseyin Güven, Kurum ve Dernek Yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MÜSLÜMANLARI YILDIRMA POLİTİKASI DEVAM EDİYOR

Programa Ballıca köyü Kur'an Kursu Müdürü Mehmet Hanefi Topal'ın Kur'an Tilaveti ile başlandı. Ardından açılış konuşmasını  Trabzon Din Bir Sen İl Başkanı Celalettin Akçadoğan yaptı. Konuşmasında dünya genelinde Müslümanlara yapılan katliamlara değinen Akçadooğan,"Hak ve batıl mücadelesinin tezahürü sonucu.. Dünyanın Çeşitli yerlerinde, Bilhassa İslam coğrafyasında İslam toplumunun  kabul ettiği ve benimsediği liderlerine, yönetici ve fikirlerine karşı sindirme ve yıldırma politikaları devam ediyor. dedi

HAÇLI ZİHNİYET İSLAM DÜNYASINI PARÇALAMIŞTIR

Ülkemizde ki  Milli görüş hareketine yapılanların başta Mısır olmak üzere  çeşitli Arap Ülkerlinde ki  İhvanı Müslime ve son olarak da Cemaat-i İslami yapıldığına dikkat çeken Akçadoğan "ABD, İsrail,   İngilizler, Fransızlar kısacası haçlı zihniyet ve Siyonizm İslam coğrafyasını paramparça etmişlerdir. Zenginliklerimize el koyup, servetlerimizi talan etmişlerdir. Bizden çaldıkları mallarla bize efendilik taslamışlardır. Bu Emperyal güçler zihniyetlerini devam ettirebilmeleri için iç ve dış mihrakları kullanarak kaos oluşturmaya çalışıyorlardır." tespitinde bulundu.

BU SENARYOYU DAHA ÖNCE  GÖRDÜK

Bizler Din Bir Sen İl Başkanlığı olarak Ülkemizde yaşanan son olayların  Tesadüfi olduğunu  inanmıyoruz diyen Akçadoğan, "Bu senaryoyu daha önce  gördük maalesef sadece  figüranlar değişmiş. Nerde mi? Bunları 28 Şubatta, Balyozda Ergenekon’da, hatta Ergenekon sanıklarının serbest kalmasında, Gezi olaylarında Türk-Kürt çatışmasını körüklemelerinde, Sağcı - Solcu olaylarında, İslamcı-Laik, Alevi-Sünni çatışmasının çıkartılmak istemelerinde gördük. Onun içindir ki aldanmayacağız ve aldatmayacağız. Bakışımız her zaman ki gibi Kur' anidir. Ne diyor yüce kitap . “Ey iman edenler Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın” (Hucurat 6) Bizde araştırıyoruz." diyerek açıklamaların şu şekilde devam etti:

"Bizler haberlere ihtiyatlı  yaklaşıp araştırıyoruz da, yetkiyi elinde bulunduranlar yetkiyi ellerine almadan veya o makamlara gelmeden önce haram gördüklerini helal görmeye başlarsa...

Yaşam alanları değiştikçe bukalemun gibi ortama uyar ve eğer yolu dervişler tekkesine uğrarsa...

Dervişlerin hepsinden iyi sema yaptığı gibi eğer yolu berduşların parmağına uğrarsa...

En hareketli dansı yapıyorsa...

İnsan hakları ile ilgili bir derneğe başkan olsa Mazlumların yanında yer alır.

ABD ilişkileri düzenleme başkanlığına gelse ‘Vurun mazluma’ diyerek ilk kurşun sıkan biri olursa, yani Rahmetli Erbakan hocanın dediği gibi Yahudi veya Siyonizm aleyhinde çalışır görünüp onlara hizmet yaptırılıyorsa, o vakit daha çok 17 aralıklar ve sivil darbe teşebbüsleri yaşarız. Müslüman uyanık olmalı bir kere  ısırıldığı delikten tekrar geçip ısırılmamalıdır."

Akçadoğan'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Ömer Faruk Korkmaz hoca, "Günümüzde Peygamberimizi Anlamak" konulu konferans verdi.

Peygamberimizi (s.a.v.) her dönem anlamaya çalışmalıyız diyen Korkmaz hoca, buna ümmet olarak bütün Müslümanların ihtiyacı olduğunu söyledi. Korkmaz, "Eğer bugün yeryüzünde kan, gözyaşı ve hüzün varsa bunun tek sebebi vardır, buda Allah (cc) ve Resulünün (s.a.v.)  izinden layıkıyla gitmeyişimizdendir." dedi.

Korkmaz hoca konuşmasının devamında, günümüzde Peygamberimizi (s.a.v.) anlamak için örnek teşkil eden Sahabiler ve Allah (cc) dostlarını çok iyi öğrenmemiz gerektiğini vurgulayarak Ayet ve Hadislerle konuyu anlattı.    

Haberin Fotoğrafları için tıklayın..

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.02.2014 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90